REKLAMI GEÇ

Zolan adını o listeden çıkarttı

Zolan adını o listeden çıkarttı

Kongreye tam da tartışmaların ortasında gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kendisi ve Vali Şükrü Kocatepe’nin adını bakın hangi listeden çıkardı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 3 Temmuz 2015 Cuma, 15:34

Denizlispor’da varlığı tartışılan Akil Heyet yeni bir boyut kazandı, formu değişti. Bu güne kadar OSB Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Abdülkadir Uslu’nun tek başına yönettiği ve Denizlispor genel kurulunda da eleştiri konusu olan Akil Heyet, olağanüstü kongrede verilen bin önerge ile yeni bir tanım kazandı.

ÖNERGE VERİLDİ
Genel kurula verilen önergede Akil Heyet yerine Fahri Danışma Kurulu oluşturulması ve yönetim kurulunun üstünde yetkiye sahip olması istendi. Divana gelen önergede Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, işadamları Abdülkadir Uslu ve Derya Baltalı ile eski başkanlar Hasan Kıbrıslıoğlu ve Selami Urhan’ın Danışma Kurulu’nda görev alması görüşüldü. Yapılan oylamada önerge onandı ve hukuki zemine oturtuldu.

BAŞKAN ZOLAN İTİRAZ ETTİ
O sırada salonda bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise Vali Kocatepe ve kendi isminin kuruldan çıkarılmasını istedi. Bu konuda daha önce görüşüldüğünü ve isimlerinin çıkarılması yönünde görüş bildirdiğini hatırlatan Zolan, oturduğu yerden yaptığı konuşmada, “Vali bey ve bizler zaten Denizli kentinin danışma kurulu içindeyiz. Doğası ile ayrıca burada yer almamız doğru değil. Biz her zaman Denizlispor’un zaten yanındayız” dedi. Zolan’ın bu çıkışından sonra her iki isim Danışma Kurulu’ndan çıkarıldı.

BİRAZ RESMİLEŞTİK
Oylamadan sonra konuşan Abdülkadir Uslu ise “Bu kulübü geçmişte iyi yönetenler olmuş, kötü yönetenler olmuş, borca sokanlar olmuş, yanlış işler yapanlar olmuş.  Bundan sonra dedik ki; kulübün başına bir fahri danışma kurulu oluşturalım. Bunları denetlesin. Bunu ileride dahada geliştirebiliriz. Çalışma şekli böyle olacak. Biz de biraz resmileştik” diye konuştu.

URKAY’DAN ÇOK SERT ÇIKIŞ
Akil Heyet konusunu da gündeme getiren eski başkan Süleyman Urkay, oylamadan önce yaptığı konuşmada ise “Akil Heyet diye bir uygulama var. Böyle bir uygulamanın örneği Türkiye’de yoktur. Bu durum bu şehrin, Denizlispor’un ayıbıdır. Benim demokrasi anlayışımla bağdaşmaz. Bu uygulama ayıptır. Böyle bir ayıbın olduğu yerde yönetici olmam olası değil. Seçimle gelen bir yönetimin üzerinde erk olmaz. Bu toplumun iradesine saygısızlık olur. Kulüplerde fahri başkanlar vardır. Örneği de Karşıyaka’nın fahri başkanı Selçuk Yaşar’dır. Her yıl kulübe 3 milyon lira kaynak sağlar. Böyle yapan biri olursa ben onu sırtımda taşırım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..