REKLAMI GEÇ

Sürgün sona eriyor

Sürgün sona eriyor

Kızılcabölükspor’un sürgün hayatı sona eriyor. Mekik yeni sezonda kendi stadında oynayacak.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 23 Mayıs 2015 Cumartesi, 18:53

Denizli Büyükşehir Belediyespor, Kızılcabölük Sahası’nı lig standartlarına uygun hale getirmek için düğmeye bastı. Zemini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından FİFA standartlarında yapılan saha üç ay içinde eksiksiz bir stada dönüştürülecek.

NELER YAPILACAK?
Denizli Büyükşehir Belediyesi ihalesini tamamlayıp yer teslimini yaptığı Kızılcabölük Stadı’nda yeni düzenlemeler yapıyor. Stadın etrafı iki metrelik duvarlarla tamamen kapatılacak. Bin kişilik portatif tribün yapılarak tribün girişlerine turnikeler yapılacak. Stat içinde 4 adet soyunma odası, sağlık odası ve idare merkezi gibi binalar yapılacak. Temmuz ayı sonunda tamamlanması planlanan Kızılcabölük Stadı, TFF’nin 2. Lig maçlarına uygun hale getirilecek.

SÜRGÜN HAYATI YAŞIYORLARDI
Denizli’nin 3. ligdeki temsilcisi Kızılcabölükspor bu stadı en son Bölgesel Amatör Lig maçlarında kullanabilmişti. Standartlara uymadığı için 3. Lig maçlarını burada oynayamayan sarı kırmızılılar resmen bir sürgün hayatı yaşamıştı. Kızılcabölükspor iki sezon boyunca maçlarını Tavas Stadı, Doğan Seyfi Atlı ve Denizli Atatürk Stadı’nda dönüşümlü olarak oynamış ve taraftar desteğinden mahrum kalmıştı.

TEMELİ TÖRENLE ATILDI
Yeni stadın temelini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Kızılcabölükspor Başkanı Osman Duran törenle attı. Kızılcabölük’teki törende bakan temsili olarak butona bastı. Bakan Zeybekci, Kızılcabölükspor’un her zaman arkasında olduklarını söyleyerek, başarı beklediklerini kaydetti.

ZOLAN : 2. LİG YAKIŞIR
Törende konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan stadın 2. lig standartlarına uygun hale geleceğini hatırlatarak, “Bizden istediniz bizler de yapıyoruz. Bu durumda sizlere de bir görev düşüyor. Madem stadımız artık 2. lig maçlarına ev sahipliği yapabilecek durumda, o halde Kızılcabölükspor’u 2. ligde görmek isteriz” dedi. Zolan ve Zeybekci’nin konuşmaları sık sık tezahüratlarla kesildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..