REKLAMI GEÇ

38 DENİZLİLİ DAHA KAPTAN KÖŞKÜNE OTURACAK

38 DENİZLİLİ DAHA KAPTAN KÖŞKÜNE OTURACAK

Acıpayam’da üçüncü kez açılar kaptanlık kurs ve sınavlarında 38 kursiyer başarılı oldu, 24 metreye kadar tekne kullanma hakkını elde etti.

/ DENİZLİSPORHABER / 24 Temmuz 2014 Perşembe, 10:55

Acıpayam’da bu yıl 3.sü açılan “Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık Kursu”na kayıt yaptıran 48 kişinden 38 amatör denizci adayı başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı.

Türkiye genelinde “Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık Kursu” açan 3 Halk Eğitim Merkezi’nden biri olan Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, farklı alanlarda açtıkları çok sayıdaki kurslardan birçok vatandaşın yararlandığını belirtti. Denizcilik Müsteşarlığı ile yapılan protokol çerçevesinde bu kursları açtıklarını vurgulayan Selçuk, “ Türkiye genelinde bu kursları açan 3 Halk Eğitim Merkezinden biriyiz. Son kursumuza 48 kursiyerimiz kayıt yaptırdı. Kursiyerlere Denizcilik Müsteşarlığı yetkililerince 40 saatlik bir eğitim verildi. Kurs sonunda Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri gözetiminde yapılan online sınavda 38 kişi başarılı oldu ve sertifika almaya hak kazandı” dedi.

Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yapılan online sınavın yapıldığı sınav merkezini ziyaret eden Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay ise “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında 80 farklı alanda bir çok kurs açmış durumda. Bu kurslarımıza yaklaşık 8600 kişi kayıt yaptırdı. Farklı alanda açılan kurslardan bir tanesi de Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık kursu. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı alan adaylar uzunluğu 24 metreye kadar tekneleri kullanabilecekler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..