REKLAMI GEÇ

ALMAN GENÇLER DENİZLİ’Yİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞTI

ALMAN GENÇLER DENİZLİ’Yİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞTI

Gençler değişim programı kapsamında Türkiye’de bulunan Alman gençler, Denizli’yi karış karış dolaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 15 Ekim 2015 Perşembe, 11:30

Uluslararası Gençlik Etkinlikleri kapsamında Türkiye ve Almanya arasındaki değişim programı kapsamında 16 Alman genci Denizli’ye geldi. İlk etabı Dortmund’da gerçekleştirilen programın ikinci ayağında Denizli ve Muğla’dan 15 genç programa katıldı.

Program; teknoloji, kötü alışkanlıklar ve bağımlılık yaratan maddeler gibi konularda gençleri bilinçlendirmek, bağımlılıkla mücadele etmek, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını ve bu konuda iki ülkenin de yapmış olduğu etkin çalışmaları yerinde gözlemleyerek karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunmalarını amaçlıyor.

Hafta sonunda Denizli’ye gelen ve 16 kişiden oluşan kafile Denizli’yi karış karış gezdi. Pamukkale başta olmak üzere şehrin güzelliklerine hayran kaldı. Müzeler ve tarihi mekanları inceleyen gençler; Kaleiçi Çarşısı, Babadağlılar Çarşısı gibi yerlerden alışveriş yaptı. Karahayıt, Serinhisar, Buldan ve Çivril ilçelerini de ziyaret eden grup, gittikleri yerlerdeki misafirperverlik ve insanların sıcak ilgisi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. İhracaatçılar Birliği, Amatem gibi kurumları gezen gençlere, akşam programlarında ise konakladıkları otelde kına gecesi gibi Türk kültürünü yansıtan etkinlikler tanıtıldı.

Önceki gün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Gençlik Spor teşkilatının yaptığı işler, faaliyetler ve Denizli hakkında misafir gençlere bilgiler veren İbanoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının, Büyük Önder Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilen bir bayram olduğundan bahsetti. Projenin ilk ayağında Dortmunt’a giden gençlere gösterilen sıcak ilgiden dolayı Alman gençlere teşekkür eden İbanoğlu, iki ülke gençlerine yeni projeler üreterek kendilerini geliştirme tavsiyesinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..