REKLAMI GEÇ

BALIKÇILAR DOĞA İÇİN SEFERBER OLDU

BALIKÇILAR DOĞA İÇİN SEFERBER OLDU

Amatör balıkçılar bu kez çevre duyarlılığı için harekete geçti. Forum Çamlık AVM’nin ev sahipliğindeki sergide doğal yaşamın korunması gerekliliğine vurgu yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 31 Mart 2017 Cuma, 15:45

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği, Forum Çamlık AVM’nin ev sahipliğinde fotoğraf sergisi açtı. Amatör balıkçılık ve doğal yaşam başlığı ile açılan sergide dernek üyeleri boy ve limit kurallarına uygun olarak tuttukları balıklarla çekildikleri fotoğrafları sergiledi.

Serginin en dikkat çekici yönü ise çevre duyarlılığına yapılan vurguydu. Ticari ve kaçak avcıların kullandığı misina ağların doğada yarattığı tahribata ilişkin görsellerin paylaşıldığı sergide, misina ağlardan sadece balıkların değil su kuşlarının, su yılanlarının ve habitat içindeki diğer yaşam formlarının de etkilendiği gösterildi.

31032017_balik_ic

Bu konuda ASOF önderliğinde başkentte yürütülen çalışmalara destek verilirken, halkın da bu konuda bilgi sahibi olmasını sağlamak amacı ile fotoğraflar altına bilgi notları düşüldü.

Dernek faaliyetlerinin yanı sıra amatör bir avcının kamp ekipmanlarının da sergilendiği etkinlik Pazar günü sona erecek.

DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı etkinlikteki amaçlarının sürdürülebilir avcılık ve doğal yaşamın korunması olduğunu belirtirken, “Amatör ve sportif avcılar sadece birer avcı değil aynı zamanda doğa aşığı insanlardır. Çevremizdeki doğal güzelliklerin yaşamasını, zarar görmeden sonraki nesillere kalmasını sağlamak amacı ve doğal yaşama saygıya vurgu yapmak adına bu sergiyi düzenledik. Forum Çamlık AVM yetkilileri projemize tam destek verdiler ve ev sahipliğini üstlendiler. Forum Çamlık AVM’yi zaten sosyal duyarlılık konusundaki çalışmaları ile yakından biliyoruz. Bu etkinliğimizde dikkatini çekmeyi başardığımız her bir bireyin, çevre dostu bir toplum olmamıza katkısı olacağına inanıyoruz. Üyelerimize de bu çalışmaya verdikleri katkı için teşekkür ediyorum. Benzer etkinliklerle avlaklarımızı, doğal ve yapay su havzalarımızı korumak için birer nefer gibi çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..