REKLAMI GEÇ

Denizlili avcılar ikinci oldu

Denizlili avcılar ikinci oldu

Denizi olmayan Denizli’nin balık avcıları Didim’deki yarışmada 25 takımın arasından ikinci oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 16 Mayıs 2016 Pazartesi, 15:47

Balık avcılığının en yaygın hobilerden biri olarak kabul edildiği Denizli’de ilk kez bir ekip profesyonel bir yarışmada derece aldı. Balıkçılığı Koruma ve Geliştirme Derneği (Balık-Der)’nin Didim’de düzenlediği , Shimano, Karan Balıkçılık, Didim Ticaret Odası ve Didim Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmaya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Olta Balıkçılığı Federasyonu ve Didim Seyahat da destek oldu.

16052016_ic1

Yarışmayı Balık-Der Başkanı Nasuhi Albulak da takip ederken organizasyonu Noyan Tekin üstlendi.

İki ayrı kategorideki etkinlikte bu yıl Amatör Oltacılar Turnuvası’nın ikincisi gerçekleşirken profesyonellere yönelik ilk kez Türkiye Jigging Avcılığı Turnuvası da yapıldı. Denizli’den Ahmet Turan ve Mehmet Akif Yıldız’ın oluşturduğu takım ise jig turnuvasında yer aldı.

16052016_ic2

Yurt dışından da katılımcıların yarıştığı turnuvada yaklaşık 25 takım yer aldı. Bir günlük av maratonunda takımlar birincilik için kıyasıya mücadele etti.

Her teknenin sadece bir takımla açılabildiği turnuvada Didim İskelesi’nden demir alındı. Takımlarda en fazla iki kişi yer alabildi. Yarışmacılar sadece jig tekniği ile av yaparken balıkların yakalanma anlarının kameralara kayıt edilmesi de zorunlu kılındı.

16052016_ic3

Cinkaya Holding’in sponsorluğunda yarışmaya katılan Ahmet Sevinç ve Mehmet Akif Yıldız’dan oluşan Denizli takımı Trança, Akya ve Mercan avları ile bereketli bir gün geçirdi.

Jüri yakalanan en büyük balığı değerlendirmeye alırken Denizli ekibi turnuva sonunda ikinciliği elde etti.

Denizli takımından Ahmet Turan toplamda tüm takımları geride bıraktıklarını belirtirken, “En büyük balığın değerlendirmeye alındığı yarışmada ikinci olduk. Bu tür organizasyonların yaygınlaşmasını diliyoruz. Eğlenceli bir turnuva oldu” dedi.

16052016_ic4

Denizli takımının diğer mensubu Mehmet Akif Yıldız ise sürdürülebilir avcılık için bu tür organizasyonlara ihtiyaç olduğunun altını çizerken, “Türkiye’de gerek denizlerimizde gerekse iç sularda sürdürülebilir av yapılabilmesi için bu bilincin yaygınlaşması gerekiyor. Bu tür organizasyonlar zevkli zaman geçirmenin yanı sıra sürdürülebilir avcılık bilincini de aşılıyor. Taşıdığı misyon bakımından büyük önem taşıyan bu organizasyonu düzenleyen, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Hamdi Tekbıyık   -  Bağlantı 18 Mayıs 2016, 15:37

http://www.hedefbalik.com Ekibi olarak;

Ahmet Turan ve Akif Yıldız Arkadaşlarımızı tebrik ederiz.