REKLAMI GEÇ

DENİZLİLİ BALIKÇILAR MOST’TA KUPA KALDIRDI

DENİZLİLİ BALIKÇILAR MOST’TA KUPA KALDIRDI

Faber Team’in Akdeniz’in zengin sularındaki macerası sürüyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve uluslararası saygınlığı bulunan MOST’ta yarışan Denizli ekibi, özel ödül sahibi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 19 Eylül 2016 Pazartesi, 13:59

Denizlili işadamı Yasin Cinkaya’nın önderliğindeki Faber Team, bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Mediterranean OffShore Sportfishing Tournoment  (Akdeniz Açıkdeniz Sportif Balıkçılık Turnuvası) MOST Bodrum’da boy gösterdi ve Denizli’ye kupa ile döndü.

Yurt dışında çok iyi bilenen ve uluslararası düzeyde saygınlığı bulunan etkinlik katı kuralları ile dikkat çekiyor. İGFA’nın organizasyonu sportif avcılığın Formula-1’i olarak kabul ediliyor.

ic11

İŞTE YARIŞMANIN DETAYLARI…
Toplam 100 bin lira ödüllü MOST Bodrum yarışması iki gün sürdü. Yarışmanın ilk günü sabahın ilk ışıkları ile birlikte denize açılan takımlar oltalarını 16:00’da sudan çekti.

İkinci gün de aynı şartlar altında gerçekleşti. Uluslararası hakemlerden oluşan bir heyet sürat tekneleri ile yarışmacıları gözlemledi.

ic10

Dünya üzerinde amatör ve sportif balıkçılığın en önemli otoritesi olarak kabul edilen İnternotional Game Fish Association (İGFA)’ın desteklediği MOST Bodrum ile Türkiye’de balıkçılık turizmini teşvik ekmek amaçlandı. Türkiye sularında sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve çevre ile turizm endüstrisinin geleceğini korumayı amaçlayan projenin önümüzdeki yıllarda da sürdürülerek gelenekselleştirilmesi planlanıyor.

ic9

MOST Bodrum’un bu yılki yarışına Palmarina Bodrum, Yamaha, Volvo, Freebird, Seafari, Eastmarine, Promar, Jigging Turkey, Tunay, Bella Sombra, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi,  Badrum Amatör Balıkçıları Derneği, Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Ticaret Odası da destek oldu.

ic8

HANGİ BALIKLARI TUTTULAR
Katı katılım şartları ve kuralları ile dikkat çeken MOST Bodrum’da özellikle koruma altındaki türler ile sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla getirilen boy-kilo kriterleri yarışmacıları zorladı.

ic7

Hakem heyeti değerlendirmede her tür ve kilo için ayrı puan sistemi kullandı. Takımlar mavi kanat orkinos, kılıç balığı, uzun kanat orkinos, zargana azmanı, akya, çıplak, lambuka, sinarit, trança, fangri, antenli mercan gibi balık türlerinin peşine düştü.Deniz alası, köpek balığı türleri, deniz kaplumbağaları, mersin balıkları, orfoz ve lagos gibi yasaklı türlerin yakalanmasına izin verilmedi.

ic6

DENİZLİ’DEN TEK TAKIM KATILDI
Daha çok sayıda başvuru olmasına rağmen yarışmaları şartlarını yerine getirebilen 56 takım iki gün süren mücadelede yer aldı. Toplamda 400’e yakın sportif balıkçı büyük ödülün peşine düştü.

Yarışma alanı Bodrum Yarımadası ve Güllük Körfezi ile sınırlı tutulurken Denizli’den Cinkaya Holding adına iki tekne müsabakalarda yer aldı.

ic5

Zetu ve Fbr adlı teknelerle yarışa katılan Faber Team’de Yasin Cinkaya, Ahmet Turan, Ahmet Adalı ve Sertan Bayar yer aldı. Ekibe teknik ve lojiktik desteği ise Cihan Orfoz ile Özkan Doğan sağladı. Yarışmaya ünlü işadamlarının yanı sıra sanat dünyasının da renkli isimleri katıldı.

ic4

EN ÖZEL ÖDÜL DENİZLİ TAKIMINA
4 kategori ödülü üç özel ödül ve iki jüri özel ödülü vermeyi planlayan organizasyon komitesi ikinci günün sonunda istediği sonuca ulaşamadı. Toplam 9 dalda planlanan ödüllerin bir kısmı yeterlilik gösterilemediği için sahipsiz kaldı.

ic3

Denizli ekibi Faber Team yarışmanın ruhuna ve dokusuna en uygun ödülün sahibi olmayı başaran takım olarak dikkat çekti.

Yarışma sonunda Yakala ve Bırak Özel Ödülü sahibi olan Faber Team kupanın yanı sıra, sardamatic chum makine ile East Marine bisiklet kazandı.

ic2

TÜM BALIKLARI DENİZE BIRAKTILAR
Performansı ile dikkat çeken Denizli takımı Faber Team, tuttuğu balıkları geri bırakan az sayıdaki yarışmacı ekipten biri oldu. Bu yönü ile öne çıkan Denizli ekibi daha çok yüksek puanlı dip balıklarına yöneldi. Mercan, antenli mercan ve sinarite yönelen Denizli ekibi tüm balıkları geri bırakırken toplamda 50 kilogramın üzerinde balık tutmayı başardı.

ic1

DEVAMI GELECEK
MOST Bodrum gibi organizasyonların sürdürülebilir balıkçılık açısından önemine değinen kupa sahibi Yasin Cinkaya, “Bizim için keyifli bir organizasyon oldu. İki gün boyunca iyi performans gösterdik. Yüksek puanlı derin deniz balıklarını hedefledik. 50 kilogramın üzerinde balık tuttuk. Tuttuğumuz tüm balıkları geri bıraktık. Denizlerimizde sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması şart. Gelecek nesillerin de bizlerin yaşadığı güzellikleri görebilmesi gerekiyor. Sularımızdaki türlerin çeşitliliğini korumak zorundayız. Bu tür organizasyonlarla risk altındaki türlere de dikkat çekmiş oluyoruz.  Tüm ekip büyük keyif aldık. Kupa kazandık. Önümüzdeki yıllarda da organizasyonda yer alarak kupalar kaldırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Cinkaya holding’de kazandıkları kupalardan oluşan bir müze kuran işadamı Yasin Cinkaya kupayı babası ve holdingin yönetim kurulu başkanı İbrahim Cinkaya’ya götürerek, kupayı müzeye kaldırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..