REKLAMI GEÇ

Derin denizlerin ustası Hakan Dolutaş

Derin denizlerin ustası Hakan Dolutaş

Yeni sezonda başarılı teknik direktör İsmet Taşdemir ile birlikte Ümraniyespor’u çalıştıracak olan Denizlili teknik adam Hakan Dolutaş, zıpkınla balık avında rakip tanımıyor. Sezon öncesi ilk fırsatta kendini derin sulara bırakan Dolutaş yine iyi bir av çıkardı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 12 Haziran 2018 Salı, 14:28

Denizlispor’da hem futbolcu hem de teknik adam olarak hizmet veren, Denizli Büyükşehir Belediyespor’un teknik direktörlüğünün yanı sıra Kızılcabölükspor’da da bir süre genel menajer olarak Denizli’ye önemli isimler kazandıran Hakan Dolutaş, yeni sezonda şampiyon apoletli teknik direktör İsmet Taşdemir ile birlikte Ümraniyespor’un başırısı için ter dökecek.

Ankaragücü’nde birlikte çalışan ikili 2018-2019 sezonunda Ümraniyespor’un süperlig hedefini gerçekleştirmek için mesai harcayacak. Renkli ve dürüst kişiliği ile her zaman övgüyle bahsedilen Denizlili teknik adam Hakan Dolutaş futboldaki başarılarının yanı sıra derin denizlerde de bir uzman.

Yaklaşık 15 yıldır dalış gerçekleştiren Dolutaş, hobi olarak başladığı bu sporu bir hayli geliştirmiş durumda. Fırsat buldukça kendini derin sulara bırakan Denizlili teknik adam özellikle zıpkınla avcılığı çok seviyor.

Vurduğu balıklarla efsaneleşen Dolutaş lig arasında yine ustalığını konuşturdu. Geçen hafta Antalya’da dalan deneyimli teknik adam 25 metre derinlikte 3,5 kilo ağırlığında grida almayı başardı. Önceki dalışında ise 22 metre derinlikte 3 kiloluk bir senarit alan Hakan Dolutaş, dalış sporunun tehlikeli bir spor olduuna işaret etti.

Denizlisporhaber.com’a konuşan Dolutaş, “Dalış yapmayı, zıpkınla avcılığı seviyorum. Beni dinlendiriyor. Kolay bir uğraş değil. Son derece tehlikeli olabiliyor. Bu nedenle deneyim kazanmak çok önemli. Riskleri olan bir spor. Bilinçli yapmak lazım. Yaklaşık 15 yıldır tüpsüz dalış yapıyorum.  Kurallara uymak çok önemli. Yasaklı bölgelerde asla av yapmadığım gibi yasal sınırlarda avlanıyorum” diye konuştu.

Sürdürülebilir avcılık için belirlenen limitlere uyulması gerekliliğinin altını çizen Dolutaş, “Ülkeizin üç tarafı Denizlerle çevrili. Yaşanılan en büyük sorun kirlilik. Bu emanetleri gelecek nesillere de sağlıklı bir şekilde bırakmak için herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..