REKLAMI GEÇ

FİNALEDE RUS VE MAKEDON SPORCULAR DAMGA VURDU

FİNALEDE RUS VE MAKEDON SPORCULAR DAMGA VURDU

Çameli’ndeki Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası’nda kürsüye bayanlarda Rus, erkeklerde Makedon sporcu çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 15 Eylül 2014 Pazartesi, 11:30

Çameli’de bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası’nda erkeklerde Makedon pilot Alexander Salmond, bayanlarda ise Rus pilot Daria Krasnova kürsiye çıktı. Turnuvada UNESCO’nun 2008 yılında “Yaşayan İnsan Hazinesi” seçtiği 88 yaşındaki Çamelili saz ustası Hayri Dev de sahne aldı. Atlayışların Yaylacık Dağı’ndan yapıldığı turnuvayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli milletvekilleri de takip etti.

Yarışmalardan sorumlu organizatör Semih Sayır, Yamaç Paraşütünde Çameli’nin Dünyanın en iyi uçuş kombinasyonuna sahip merkezlerinden biri olduğunu belirtti. 2015 Dünya Kupasının da Çameli’de yapılmasının kesinleştiğini söyleyen Sayır, ev sahibi olarak bu organizasyona destek veren herkese teşekkür etti. Yarışmalar boyunca ilçe halkının misafirperverliği dikkat çekerken, 2140 rakımlı Yaylacık Dağında kurulan kazanlarda Türkiye’nin en lezzetli ve kaliteli fasulyesi olma özelliği taşıyan Çameli fasulyesi, yerli yabancı tüm misafirlere ikram edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde yapılan ve sorunsuz geçen organizasyon sonrası İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti. İbanoğlu; Denizli’nin hava ve iklim koşulları ile yamaç paraşütü için gerekli tüm teknik özelliklere sahip bir merkez olduğunu, bunun da sporcular için en iyi uçuş kombinasyonlarını sağladığını sözlerine ekledi.

Her yıl 3 farklı kıta ve 5 değişik ülkede düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasının Çameli’de yapılan son etabının ardından, heyecan kaldığı yerden yine Denizli’de devam edecek. Dünya Kupasının sahibini bulacağı Dünya Kupası Süper Final yarışları 24 Eylül–5 Ekim 2014 tarihlerinde Pamukkale’de yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..