REKLAMI GEÇ

Gökpınar’da balık avı yarışması başladı

Gökpınar’da balık avı yarışması başladı

Bu yıl ilki gerçekleşen İsrail Sazanı Yakalama Yarışması yoğun katılımla başladı. 24 saat sürecek av sonunda kiloda en çok balığı tutan takımlar ödüllendirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 4 Haziran 2016 Cumartesi, 15:36

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği tarafından organize edilen Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı koyduğu 1. İsrail Sazanı Yakalama Yarışması, Gökpınar Baraj Göleti’nde başladı.

İkişer kişiden oluşan yaklaşık 50 takım bugün öğle saatlerinde oltalarını suya attı ve istilacı türe karşı savaşı başlattı. Amatör amaçlı olta balıkçılığını sevdirmek, geliştirmek ve amatör avcıları bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak amacı ile yapılan yarışma aynı zamanda ekolojik açıdan zararlı türlere dikkat çekerek iç sulardaki yaşama verdiği zararlar hakkında toplumu bilinçlendirmeyi de hedefliyor.

birlikte DAM Türkiye Distribütörlüğü’nün de desteklediği ve ekipman yardımında bulunduğu turnuvaya Denizli’nin yanı sıra İstanbul, Ankara, Eskişehir, Afyon ve İzmir’den de amatör olta balıkçıları katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi etkinliğin katılımcılarına akşam yemeği ve sabah kahvaltısı verirken çevre düzenlemesi yaparak ve bölgeye seyyar tuvaletler koyarak organizasyona katkı koydu.

Yarışmayı Türkiye Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Başkanı M. Serkan İnanç, Başkan Yırdımcısı Osman Demirtaş ve Federasyon Genel Sekreteri Tuncay Uyanık da takip etti.

İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneği (İSOB-DER) bir takımla, Ankara Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği (OLTACILAR-DER) iki takımla, Ankara Rastgele Amatör Olta Balıkçılığı Derneği (RASTGELE-DER) bir takımla, Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESAB-DER) iki takımla, Afyonkarahisar Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği (ASOB-DER) bir takımla yarışmalarda mücadele etti.

fotogaleri-anons

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün kontrolünde gerçekleştirilen yarışmada Pazar günü öğle saatlerine kadar avlanma devam edecek. Yarışmacıar daha sonra tuttukları İsrail sazanlarını tartıya çıkaracak. En çok kiloyu elde eden ilk üç takım ödüllendirilecek. Katılımcılar arasında yapılacak çekilişle çeşitli hediyeler de dağıtılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Bakış Açısı   -  Bağlantı 4 Haziran 2016, 22:19

Zavallı denizli haber. Yorumları silmek korkaklıktır. AV YASAĞI VAR. DEVLET eli ile suç işleniyor. Senin yaptığın habere bak…. Yorumları silerekte KORKAKLIĞIN tavan yapmış. Sil geç siteyi bence. Hiç bir canlının eko sistemde yeri KÖTÜ değildir?

Bakış Açısı   -  Bağlantı 4 Haziran 2016, 19:32

AKP sayesinde zaten millet okumuyor araştırmıyor. Sizde yanlış yönlendirmeli haber yapıyorsunuz. AV YASAĞI VAR. Zararlı türlerle böyle mi mücadele edilir? ŞAKA mısınız?