REKLAMI GEÇ

İşte Gökpınar’ın şampiyonu

İşte Gökpınar’ın şampiyonu

DENOLDER’in düzenlediği İsrail sazanı avı yarışması sonuçlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 5 Haziran 2016 Pazar, 13:57

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği’nin Gökpınar Göleti’nde organize ettiği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği 1. İsrail Sazanı Yakalama Yarışması sonuçlandı.

Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan av 24 saat sürdü. 6 ilden avcıların katıldığı yarışmada 55 takım gece boyunca İsrail sazanı avı yaptı.

Sürdürülebilir avcılık, ekolojik açıdan zararlı türlere dikkat çekmek ve amatör avcıları bir araya getirmeyi amaçlayan yarışmanın birincisi toplam 5 kilo 590 gram İsrail sazanı tutan Turab Güner oldu. Güner tek başına katıldığı yarışmada tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Yarışmanın ikincisi Osman Demirtaş ve Cengiz Akman ikilisi oldu. İkili toplamda 5 kilo 400 gram balık tuttu. Yarışmada üçüncülüğü ise 3 kilo 560 gramla Ayhan Temiz, Metin Vardi takımı elde etti.

Ödül töreninde şampiyonlara kupaları verilirken bayanlar kategorisinde Zeynep Tuksal, Semiha Bilir, Hafize Özcan, Fatma Özburun ve Raziye Sivrikaya da ödüle layık görüldü.

Gençlerde ise Güner Kar, Fatih Bozdemir ve İlker Özdağ mansiyon ödülü aldılar. Yapılan çekilişle katılımcılara çeşitli av ekipmanları hediye edildi.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu organizasyondan duyduğu memnuniyetini dile getirirken, “Bu tür organizasyonları destekliyoruz. Avlaklarımızın korunması, göllerimizdeki doğal balıkların korunması hepimizin sorumluluğunda. Bugün güzel bir adım atıldı. Denizli’de bu tür organizasyonların artmasını diliyorum” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Müdürü Lale Gönüllü çevre bilincinin yaygınlaşmasına yönelik organizasyonların her zaman yanlarında olduğunu belirterek, “Denizli Büyükşehir Belediyemizin çevre duyarlılığı konusundaki tutumu bellidir. Bu tür çalışmaları her zaman destekliyoruz” dedi.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Serkan İnanç ise törende yaptığı konuşmada amatör avcıları kurallara uymaları konusunda uyarırken, “Avlakları korumak öncelikle amatör avcıların görevi” diye konuştu.

DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı ise tüm katılımcılara yönelik konuşmasıda, “Bu ilk organizasyonumuz. Henüz genç bir derneğiz. Gelecek yıl çok daha kalabalık bir organizasyon planlıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..