REKLAMI GEÇ

MİLLİ OKÇU SAMET CAN’A REKOR DAYANMIYOR

MİLLİ OKÇU SAMET CAN’A REKOR DAYANMIYOR

Yunanistan’da yapılan Grand Prix 1. Ayak yarışlarında sahne alan Denizlili genç okçu Samet Can Yakalı, kendi Türkiye Rekorunu kırdı, takım halinde ülkemize gümüş madalya kazandırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 30 Mart 2015 Pazartesi, 16:53

Yunanistan’ın Marathon kentinde 24- 28 Mart tarihleri arasında Avrupa Grand Prix 1. Ayak yarışmaları düzenlendi. 258’i klasik yay, 49’u makaralı yay sporcusu olmak üzere 307 okçunun yarıştığı müsabakalarda ülkemizi Denizlili okçu Samet Can Yakalı, Evren Çağıran ve Demir Elmaağaçlı’dan oluşan Makaralı Yay Erkek Milli Takımı temsil etti.

Yarışmaya çok iyi başlangıç yapan milliler rakiplerini birer birer geçip yarı finalde İsveç’le karşılaştı. Rakibini rahat geçen milliler finalde Norveç’in rakibi oldu. Çok çekişmeli geçen finalde rakibine 229-226 yenilen milli takımımız gümüş madalya ile yarışmayı tamamladı.

Genç yaşına birçok başarı ve rekor sığdıran Denizlili milli okçu Samet Can Yakalı, Yunanistan’da ki yarışmada gümüş madalya kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2012 yılında Yıldız Erkek Milli Takımı ile Dünya Şampiyonu olan takımda yer alan Samet Can Yakalı, 2014 yılında 352 puan ile kırdığı Gençler Türkiye rekorunu geliştirerek 353 puana yükseltti.

Türk okçuluğunun gözbebeği isimlerinden olan sporcumuz, milli forma ile 05-10 Mayıs 2015 tarihlerinde World Cup ilk ayağında Çin Şanghay’da sahne alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..