REKLAMI GEÇ

PAZAR GÜNÜ ŞENLİK VAR

PAZAR GÜNÜ ŞENLİK VAR

Deve güreşi meraklıları hafta sonunda Denizli’de toplanacak. Büyükşehir Belediyesi’nin Gültepe’deki tesislerinde dev şenlik 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 24 Şubat 2017 Cuma, 10:34

Denizli siyasetinin ve spor dünyasının önde gelen isimlerinden Mehmet Uz’un girişimleri ile geçen yıl ilki gerçekleşen Denizli Deve Güreşi Şenliği bu yıl ikinci kez organize edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkı koyduğu ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın büyük önem verdiği etkinlik Pazar günü Gültepe Mahallesi’ndeki Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde başlayacak.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden toplam 200 güreş devesinin yer alacağı organizasyon, deve güreşi meraklıları için çekişmeli maçlara sahne olacak.

Denizli Atlı Spor Kulübü üyelerinin özel bir gösteri yapacağı şenlikte ayrıca mehteran takımı gösterileri ile izleyicilere hitap edecek. Ceşitli etkinliklerle zenginleştirilen bu yılki deve güreşi şenliğinde ayrıca girişte ücretsiz 3 bin adet poşu ile 3 bin adet Türk Bayrağı dağıtılacak.

Festivalin bu yılki ağası Denizlispor eski yöneticilerinden işadamı Mehmet Kavak tüm deve güreşi severleri bu önemli etkinliğe davet ederken, “Denizlililer ailece hafta sonunda bu etkinliğe katılabilirler. Burada hem eğlence hem de yeme-içme alternatifleri ile güzel bir gün geçireceklerini düşünüyorum. Denizlimizin adını bu tür etkinliklerle tüm Türkiye’ye duyuruyoruz. Herkesi davet ediyorum” dedi.

Organizasyon komitesinde yer alan ve kendisi de deve sahibi olan Denizlispor 2. Başkanı Mehmet Uz ise; “Kültürümüzün bir parçası olan deve güreşi şenliklerinin gelecek nesillere taşınması bakımından bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Geçen yıl güzel bir kalabalık kitle oluştu. Bu yıl sayının daha da artmasını 15 bin kişinin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Denizli halkımıza eğlenceli bir gün geçireceklerini hatırlatmak istiyorum Buyursunlar gelsinler, yılda bir kez yapılan bu etkinliğin tadını çıkarsınlar” dedi.

Pazar günü yapılacak etkinlik sabah saat 10:00’da başlayıp akşam 17:00’ye kadar sürecek. Cumartesi günü ise Bayramyeri’nden kortej yürüyüşü yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..