REKLAMI GEÇ

Spinle kıyıdan dev akya tuttu

Spinle kıyıdan dev akya tuttu

Denizlili balık avcısı Ali Demiral geçen hafta spin yöntemi ile kıyıdan tam 19 kilo 250 gram gelen bir akya tuttu. Demiral’ın sosyal medyadaki fotoğrafını çoğu insan photoshop sandı ama ortada ‘avcı palavrası’ yoktu…

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 19 Nisan 2018 Perşembe, 13:38

Avcıların abartılı hikayeleriyle her ne kadar adları ‘palavracı’ya çıkmış olsa da gerçek anılar da en az diğerleri kadar ilgi çekici. Sırt çantasının içindeki dev akya fotoğrafı sosyal medyada ilk başta photoshopmuş gibi algılansa da denizlisporhaber.com hem olayın kahramanına hem de hikayenin orijinaline ulaştı ve fotoğrafın da hikayenin de gerçek olduğunu okurları için teyit etti.

DENİZLİLİ AVCININ SÜPER NASİBİ
Denizli Amatör ve Sportif olta Balıkçıları Derneği (DENOLDER) üyesi de olan 36 yaşındaki Ali Demiral ve üç arkadaşı yaklaşık bir hafta önce Gökova bölgesinde spin (at-çek) avına çıktı. Demiral’ın oltasına o güne kadar tuttuğu en büyük balık takıldı. Tam olarak 19 kilo 250 gram gelen akyanın kıyıya alınması 20 dakikalık bir mücadele gerektirirken balığın çıkarılması sırasında bir de kakıç kırıldı.

Bu denli yüksek dozlu mücadele sonunda yorularak kıyıya iyice yaktlaşan balığı ekipten biri tehlikeyi göze alarak eliyle çıkarmak zorunda kaldı. Bu av kıyıdan tutulan en büyük balıklar arasındaki yerini alırken Demiral hikayesini sosyal medyadan paylaştı ve videosunu de youtube’a yükledi.

İŞTE DEMİRAL’IN AV RAPORU
Üç arkadaşı ile birlikte çıktığı avda yaşadıklarını sosyal medyadan paylaşan Ali Demiral hikayesini şu şekilde anlattı: “Hafta sonu ekiple kocaman umutlarla yollara düştük. Meramıza vardık. Hava tam da istediğimiz gibiydi. Karanlık çökmeden su üstü sahtelerini takıp atışlara başladık.

Daha üçüncü atışta sahtenin arkasından büyük bir balığın geldiğini gördüm. üç kez saldırdı ama sahteyi ıskaladı. Heyecandan elim ayağın titremeye başladı. 10 dakika sonra yine büyük bir takip başladı. İlk saldırıda yine ıskaladı ama derken yemi kaptı ve mücadele başladı. Balık öylesine güçlü basıyordu ki, yaşadığım zevki anlatamam. Hiç acele etmedim. Ekip arkadaşlarım Serkan ve Özgür ellerinde kakıçla balığı kıyıya çekmemi bekledi.

Gökhan da kamerayı çalıştırıp bu anı ölümsüzleştirdi. Balık arayı 200 metre kadar açtıktan sonra çekmeye başladım 20 dakikalık bir uğraştan sonra balık kıyıya yaklaştı. Artık stres şimdi başlamıştı.

Arkadaşlarım benden çok daha heyecanlıydı. Sanki balığı onlar tutuyormuş gibi heyecanlılardı. İşte ekip olmak böyle bir şey diye düşündüm.  Balık kenara gelince Özgür kakıçı vurdu ve ama kakıç kırıldı. Serkan balığın üzerine atlayıp solungacından yakaladı ve kenarı çıkardı. Tebrikleşip fotoğraf çektik.  Hava iyice kararmıştı. Başka da aksiyon olmayınca avı sonlandırdık. Gönlümdeki canavarı yakaladım. Daha güzelleri de kalbi temiz olan herkese gelsin”

Ekibin paylaştığı videoda ise balığın kıyıya çıkarılmasından sonra büyük bir coşku yaşadıkları görülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..