REKLAMI GEÇ

TREKKİNG SEZONU AÇILDI 4D 12 KM PARKURU TAMAMLADI

TREKKİNG SEZONU AÇILDI 4D 12 KM PARKURU TAMAMLADI

Yoğun yaz sıcakları nedeniyle ara verilen trekking yürüyüşlerinde sezonu 4D açtı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 1 Ekim 2014 Çarşamba, 15:27

Doğa Dostları Dağcılık Derneği (4D) trekking sezonunu açtı. Yoğun yaz sıcakları nedeniyle 15 Haziran’dan sonra yürüyüşlere son veren dernek üyeleri, bu süreyi kısa mesafe yürüyüşleri, teknik turları gibi etkinliklerle geçirmişti.
Havaların mevsim normallerine dönmesinden sonra ise uzun parkurlarda yürüyüşler başladı. Sezonun ilk yürüyüşü ise Gözler, Cindere Barajı ve Güney Şelalesi’ni kapsayan 12 kilometrelik parkurda gerçekleştirdi.
4D Genel Sekreteri Nesimi Aygün önderliğindeki yürüyüş önceki sabah saat 09:00’da Gözler’den başladı. 25 kişilik grup Aygün’ün rota hakkında katılımcıları bilgilendirmesinden sonra harekete geçti. 3 kilometrelik ilk bölüm sonunda kahvaltı molası verildi. Daha sonra rotanın kalan 9 kilometrelik bölümü tamamlandı. Öğleden sonra 14:00 sıralarında Güney Şelalesi’ne ulaşıldı. Grup daha sonra serbest bırakıldı.

01102011_trek_1

Genel Sekreter Aygün bu yürüyüşe ilk kez katılan çok sayıda dernek üyeleri olduğunu hatırlatırken, “Planımız 50 kişilik bir ekiple hareket etmekti. Fakat hava şartları katılımın beklediğimiz düzeyde olmasını engelledi. Sezonun ilk yürüyüşünde kısa bir rota izledik. Özellikle doğal güzelliklerin ön planda olduğu bir rotayı tercih ettik ve katılımcıların zevk almalarını istedik” dedi.

01102011_trek_2

Dernek Başkanı Serkan Toydemir ise yürüyüşe katılan dernek üyelerinin etkinlikten memnun ayrıldıklarını hatırlatarak, “Amacımız insanların doğa ile buluşmasını sağlamak. Çevreye karşı duyarlılığı artırmak. Yürüyüş sırasında katılımcılarımız bol bol doğa fotoğrafları çektiler. Zorlu rotalarda eğlenceli zaman geçirdiler. Bundan sonra da yürüyüşlerimize katılacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

4D 12 Ekim’de Uşak’taki Ulubey Kanyonu’na da bir yürüyüş gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..