REKLAMI GEÇ

Turna avına yasak geldi

Turna avına yasak geldi

Sportif ve amatör olta balıkçılarının iç sularda en çok rağbet ettiği balıklardan biri olan turnada av yasağı başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 21 Aralık 2016 Çarşamba, 11:02

Sportif ve olta balıkçılarının en çok peşine düştüğü balıklardan biri olan turnaya yasak geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğine göre Denizli’de turna avı yasağı 15 Aralık 2016 tarihinden itibaren başladı.

Yasak ticari balıkçıların yanı sıra sportif ve amatör balıkçıları da kapsıyor. Denizli’de sadece Işıklı Gölü’nde bulunan bu türün avlanmasına 1 Nisan 2017’den itibaren başlanılabilecek.

Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği (DENOLDER) Başkanı Halil İbrahim Kartlı yasak konusunda avcıları uyardı. Türün üremesine olanak sağlanması gerektiğinin altını çizen Kartlı yasak dönemde kesinlikle avlanma yapılmaması çağrısında bulunarak; iç sulardaki yerel türlerin korunması gerektiğini kaydetti.

DENOLDER Başkanı Kartlı, “Bilindiği üzere Denizli ili Çivril ilçesi Işıklı Gölü’nde turna avcılığı ticari bir faaliyet olarak yürütülmektedir. Turna balığı ortalama 2 yaşında olgunluğa ulaşabilen bir balık türüdür ve  üreme zamanında avlanan her bir balık gelecek nesiller adına bu türün popülasyonun azalmasına sebep olmaktadır.

Vatandaşlarımızın  balık av yasağı olduğu dönemde bu balıklardan satın alarak yasak dönemde yasa  dışı ticari balık avcılığına ortak olmamaları gerekmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..