REKLAMI GEÇ

Zolan: Yeni stat bu dönem içinde bitecek

Zolan: Yeni stat bu dönem içinde bitecek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlisporhaber.com Editörü Selami Aydın’a kentin spor geleceğini değerlendirdi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 23 Ekim 2014 Perşembe, 09:41

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin spor geleceğine dair yatırımları, Denizlispor ve Denizli Büyükşehir Belediyespor’a dair görüşlerini denizlisporhaber.com’a anlattı. Kentin son yıllarda spor tesisleri bakımından önemli yatırımlar kazandığına dikkati çeken Zolan, sporu tabana yayma konusunda kararlı olduklarını söyledi.
Denizli aşığı Başkan Zolan düşüncelerini ve planlarını denizlisporhaber.com Editörü Selami Aydın ile paylaştı. İşte o çok özel söyleşiden notlar…

HER İLÇEYE HALI SAHA
Başkan Osman Zolan; “Nüfusu 4 bini geçen her merkezde halı saha yapmak istiyoruz. İlçelerde olduğu gibi kalabalık belde ve mahalleler için de bu projemiz geçerli. O bölgelerdeki gençlerin spor yapmaları adına olanak sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki beş yıllık zaman içinde 100’ün üzerinde yeni halı sahayı daha hizmete açacağız”
baskanhalisaha

BOZDAĞ ÖNCELİKLİ
“Bozdağ Kayak Merkezi alternatif spor branşları bakamından son derece önemli bir proje. Bu nedenle Bozdağ konusundaki planımız öncelikli. Belli bir aşamaya geldi. Oradaki proje hızlı bir şekilde tamamlanacak. Bu sezon rahatlıkla hizmet verebilecek ama asıl programımızı gelecek sezon için yaptık. Gelecek yıldan itibaren ciddi organizasyonlara ev sahibi yapabilir durumda olacağız”

SKYPARK YAPACAĞIZ
“Belediyemizin önünde paten kayan çocuklarımızı görmüşsünüzdür. Onları bu meydandan ve diğer alanlardan kurtarmak istiyoruz. Bu nedenle skypark projemiz var. Yer belirleme çalışmalarımızı başlattık. Projelendirmesini süratle gerçekleştirip hizmete açmak istiyoruz.

Denizli’de otomobil yarışlarına yönelik de ciddi bir talep var. Motosikletçiler için motokros ve otomobil meraklıları için de yarış parkuru planlarımızda var. Ayrıca off-road için de düşüncelerimiz var. Bunların tümü için ekibimiz çalışma yapıyor. Bu talepleri görmezden gelmiyoruz”

baskanalternatifspor

İKİ YENİ HAVUZ YAPILACAK
“Biz çocukken yüzmeyi köydeki derelerde öğrenirdik. Her çocuk için öyle bir olanak yok. Çocuklarımız yüzme öğrensinler diye Kayhan Kapalı Yüzme Havuzu’nu yaptık. Ücretsiz kurslar verdik. Oradaki talebi de gördük. Şimdi iki yeni havuz daha yapmayı planlıyoruz. Birincisi Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka bölgesine hitap edecek. Diğerini ise Yenişehir bölgesine yapacağız. Tek sorunumuz yer. Yer bulursak hemen yapacağız”

baskanyuzmetesis

TESİSLERİMİZDE ŞAMPİYONALAR DÜZENLENECEK
“Denizli’ye Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’ni kazandırdık. Burada alternatif sporların müsabakaları yapılıyor. Diğer zamanlarda da boş durmuyor. Plates kurslarımızı o alana yönlendirdik. Atletizm branşlarımız da o alanda hazırlıklar yapıyor. Cirit ve okçuluk gibi sporlar bu bölgede yapılıyor. Bu alanı günlük yaşamda aktif hale getirmek istiyoruz. Girişimlerimizle yaşam alanına çevireceğiz. Tesisimizde uluslararası yarışlar organize etmeyi planlıyoruz.

baskanatlispor

HERKES SPOR YAPSIN İSTİYORUZ
“Biz Denizli’de herkesin spor yapmasını istiyoruz. Bunun için kimsenin olanağı olmadığı yönünde bir mazereti olmasın istiyoruz. Herkese olanak sağlamaya çalışıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi çatısı altında spora hizmet eden iki birimimiz var. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız ile Denizli Büyükşehir Belediyespor bu alanda çalışmalar yapıyor. Büyükşehir Belediyespor’un bünyesinde 25 ayrı spor branşı bulunuyor. Yarışmacı branşlarımız spor kulübü çatısı altında yer alıyor. Turnuvalara, şampiyonalara gidebilmeleri için bu zorunlu. Diğer branşlarımız ise daire başkanlığımız tarafından organize ediliyor. Son olarak amatör kulüplerimize 400 bin liralık yardım yaptık. Bunu daire başkanlığımız aracılığı ile gerçekleştirdik”

baskancocuk

KADINLARIN SPORA İLGİSİ DAHA FAZLA
“Kurum olarak baktığımızda 20 binin üzerinde etkinliklerimize katılan, aktif spor yapan insanımız var. Bu her yaştan insanı buluşturan bir etkinlik. Kadın sayısı çok daha fazla. Sonuçta Denizli’de ‘şu branş olsaydı, şu imkan sunulsaydı spor yapardım’ diyebilecek olan herkesin o mazeretini ortadan kaldırmak istiyoruz. İnsanlarımıza hizmet sunmak istiyoruz. Denizli’de spor yapmayan kalmasın, tüm isteğimiz bu…”

“İnsanlarımıza doğrudan sağladığımız olanakların yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yollarımız var. Yaptığımız parklarda spor ekipmanlarımız var. Çamlık çok güzel oldu. Orada spor yapma olanağı var. Görüyoruz, insanlarımız bu bölgelerde spor yapıyor. Hangi saatte ne şekilde yapmak isterse öyle spor yapıyor. Verdiğim sayıya kurslarımızdan bağımsız olarak spor yapanlar dahil değil. Onları da saydığımızda bu sayı çok çok artıyor”

BELEDİYESPOR OKUL OLMALI
“Denizli Büyükşehir Belediyespor konusunda hem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin hem de benim çabalarımız oldu. Biz Denizlili çocuklarımıza pozitif yaklaşılsın istiyoruz. Şu anda A Takım kadrosunda 6-7 Denizlili çocuğumuz var. Kulüp sporcu fabrikası olmalı. Orada gençler oynama fırsatı bulabilmeli, kendilerini gösterebilmeli. Belediyespor Kulübü tam bir okul olmalı, eğitim vermeli. Şu anda o hedefi gerçekleştiremedik. Bakanımız Nihat Zeybekci zamanından itibaren amacımız buydu”

baskanodul

23 YAŞ ÜSTÜNDE FUTBOLCU OLMASIN İSTİYORUZ
“Yarışmacılık sporun doğasında var. Bu nedenle arkadaşlarımız yarışmacılığın doğası gereği hareket ediyor. Hedeflere doğru daha garanti adım atmak arzusuyla birincil hedefimizi görmedikleri oluyor. Arzu ettiğimiz durumu yakalayamadık. Şu anda 6-7 çocuğumuz var ama bu yeterli değil. Yaşlı ilgili kriterimiz var. Takımda 2-3 ağabeyin dışında 23 yaşından büyük oyuncu olsun istemiyoruz. Bu kriterlere inşallah uyacağız. Arkadaşlarımız da o kriterleri sağlayacaktır”

ALTYAPININ GELİŞİMİ SEVİNDİRİCİ
“sKısa süre önce kulüp başkanımız Ruşen Uzunoğlu ile sohbetini de yaptık. Akademi takımlarımız var ve orada durumlarımız iyi. Güçlü ve başarılı takımlara sahibiz. Alttan bir geliş var. Bunlar bizim arzu ettiğimiz gibi bu kentte yaşayan çocuklarımız. Onları yukarı atmamız lazım. Yakın zamanda Seyfettin Kurtulmuş’un oğlu Eren Kurtulmuş da bu altyapının ürünü olarak A Takım’a yükseldi. Hatta bir maçta da görev aldı. Zaman içinde pişecektir de. Çocuklarımızın gayret etmesi gerekiyor ama bizim de fırsat vermemiz gerekiyor. Hata yapılacaksa bizim çocuklarımız yapsın. Bundan çekinilmemeli”

baskanbuz2

GENÇLERİMİZİ ZORLAMALIYIZ
“Her şey hazır da olmaz. Gençlerimizi biraz zorlamamız gerekiyor. Bunu yaparken önlerine çok fazla da engel koymamalısınız. Denizli Büyükşehir Belediyespor iyi bir altyapı takımı olacak. Sporcu üreten bir fabrika olacak. Çocuklar orada kendilerini gösterecekler. Başta Denizlispor olmak üzer diğer kulüplere sporcu ihraç etmeliyiz. Bakışımız bu. İnşallah bu dönemde istediğimiz sistemi oturturuz. Havaya girdiğiniz zaman yarışmacı kimliğiniz bazen birincil hedefleri unutturabiliyor. Meselemiz sportif başarı değil. Sporcu üretim merkezi olmalıyız”

 

DENİZLİSPOR MARKASINA SAHİP ÇIKMAK LAZIM
“Denizlispor’da yeni yapılanma güzel gidiyor. Biz dışarıdan bakıyor gibi görünsek de her zaman içindeyiz. Bizi bu güne kadar en çok yoran, nefesimizi tüketen konu Denizlispor oldu. Belki belediyemize kafa yorduğumuz kadar Denizlisporumuz için kafa yorduk. Denizlispor, Denizli’nin markasıdır. bu markaya sahip çıkmak lazım”

BİZ OLMASAYDIK DENİZLİSPOR’UN KÜLLERİ BİLE OLMAZDI
“Denizlispor çok zor günler geçirdi. Özellikle son 3-4 yılı geçmişten gelen borç yükü nedeniyle sıkıntılı oldu. Mevcut yapıda ligden çıkabilmek ya da ligde kalabilmek adına büyük maliyetler ortaya çıktı. Bu da beraberinde büyük sıkıntılar getirdi. Biz hep sahip çıktık. Net söylüyorum, son 5-6 yılda Denizlispor’a sahip çıkmamış olsaydık, hele hele hiçbir bağ kurmamış olsaydık şu anda Denizlispor olmazdı. Denizlispor’un külleri bile olmazdı”

VERDİĞİNİ GERİ ALMAYAN TEK KURUM BİZİZ
“Biz o ateşi söndürmedik. Bu marka değerini kaybetmemesi, kulübü yaşatmak için olağanüstü gayret gösterdik. Bu güne kadar karşılıksız olarak destek çıkan, verdiğini geri almayan tek kurum Denizli Büyükşehir Belediyesi’dir. Çok işadamlarımız da vermişlerdir. Verip de geri almayan da vardır ama en fazlası Denizli Büyükşehir Belediyesi’dir”

İŞLERİ İYİ YÜRÜTÜYORLAR
“Bugün artık yeni bir yönetimle, Akil Heyetle bir sistem kuruldu. Şu anda yeni başkan ve yönetim işleri iyi yürütüyorlar. Akil Heyet’teki işadamlarımız desteklerini artırarak sürdürüyorlar. Biz de yine aynı desteklerimizi vermeye devam ediyoruz. Her şeyi belediyenin omuzlarına bırakmak da doğru değil. Biz her türlü desteği ve katkıyı veririz. Yeter ki Denizlispor hak ettiği yerde Süper Lig’de olsun. Tabi çıktıktan sonra kendi yağıyla kavrulsun, ayakları üzerinde durabilir olsun istiyoruz.

Üst lige baktığınız zaman, oradaki takımların şehirlerini incelediğinizde Denizlispor’un hayli hayli orada olması gerekiyor. Bu iş bu sezon mu gerçekleşir? Çok fazla telaşa vermeden ama hesap-kitap yaparak ilerlemek lazım. Oluversin deyip de hormonlu bir şekilde gitmenin sonuçları çok ağır olabilir. Dengeli gitmek gerekiyor. Şu anda gördüğümüz o. Ben yine de bu görevi üstlenen tüm yönetim kurulu üyelerine ve başkana teşekkür ediyorum. Önceki dönemde görev alan başkan ve yöneticilerimize de teşekkür ediyorum”

BU SEFERBERLİK RUHU İLE SÜPERLİG’E ÇIKACAKTIR
“Biz her zaman şunu söyledik: Bu iş sadece belediyenin omuzları üzerinde taşınmaz, taşınsa da hedefe varmak zordur. Ancak biz ateşi söndürmeyiz, kül olup kaybolmasına mani olabiliriz. Bu yürüyüşte belediye olacak ama işadamlarımız, Sivil Toplum Kuruluşları, herkes olmalı ki hedeflere ulaşılabilsin. Eğer Denizli’nin markası Denizlispor bu kente lazımsa herkes bir arada olmalı, Denizlispor bu kenhte lazım değilse, ihtiyacımız yok diyorsak tek başına belediye yine omuzlarında taşın ama süper lige çıkmak sıkıntılı olur. Seferberlik ruhu ile hak ettiği yere en kısa zamanda gelecektir. Biz bu yükü taşımaya devam ederiz ama desteklerimiz de olsun isteriz”

STAT DENİZLİ’NİN İHTİYACI
“Yeni bir stat Denizli’nin ihtiyacıdır. Bu şehre yakışan bir stat olması gerekir. 30 Mart seçimleri öncesinde Sayın Başbakan da söylemişti. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ile de görüşüyoruz. Yetkililerle, ilgili bakanlıklarla görüşüyoruz. Bir ekip çalışması ile inşallah Denizlimize bir stat kazandıracağız.

Burada değişik formüller var. Denizli’ye uyan en iyi formül hangisi ise o yol izlenecektir. Stat olduğu yerde mi yapılsın, yoksa başka bir yerde mi yapılsın? Olduğu yerde yapılacaksa takaslar, değişik formüller gündeme gelebilir. Elbette belediyenin bu işin içine girerek yön verdiği şekliyle… Denizli olarak, Başta Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ile birlikte kulüp başkanımız ile birlikte, Denizli ile ilgili söz sahibi olan kişi ve kuruluşlarla oturup bunun kararını vereceğiz. Ama bu işin nihayetinde Denizli yeni bir stat yapmak zorundadır.

Özel projeler var. Seyirci kapasitesine göre projeler var. Kendine özgü olsun istersek, yer ile ilgili karar verildikten sonra yapımına hep birlikte karar veririz. Bu konuda çalışmalarımız, görüşmelerimiz var. Başka Nihat Zeybekci bakanımız ile… Zaten böyle bir projeyi tek başıma üzerime alamam. Bu hak gaspı olur. Sayın bakanımızın büyük emekleri var”

STAT YAŞAM ALANI OLACAK
“Biz yeni yapılacak stadın maçların dışında da kullanılmasını istiyoruz. Öyle seyircilerin maçtan birkaç dakika önce geldikleri, maç bittikten sonra da terk ettikleri bir yapı olmasını istemiyoruz. Oraya sosyal aktiviteler koymamız lazım. İnsanlar stada maç dışında da gelmeli. Maçtan 4-5 saat önce ailesi ile gelip orada vakit geçirebileceği mekanlara sahip olmalı. Maçtan sonra hemen terk edip gitmesini önleyecek işlevselliği bulunmalı. O bölge bir sosyal yaşam alanı olmalı. Maalesef Türkiye’de tüm statların kaderi bu… Biz o kaderi değiştirmek istiyoruz”

BU DÖNEM BU İŞ OLSUN İSTİYORUZ
“Yeni stadımızın içinde amatör sporların da salonları olsun istiyoruz. Sporseverlerin yanı sıra bölge insanının da düzenli olarak kullanabileceği mekanlara sahip olmasını istiyoruz. Zaten başka türlü ayakta tutamayız. Ölü yatırım olmasının önüne ancak bu şekilde geçeriz. Bu dönem bu iş olsun istiyoruz. Tabi tek başına belediyenin elinde olan bir şey değil. Konuyla başbakanlığın ilgisi var, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgisi var, Bakanımız Nihat Zeybetci’nin gayretleri var… 4-5 kuruluşun işbirliği ile bu dönem başlar ve bitiririz diye düşünüyorum”

baskanamator2

AMATÖR SPORLARIN BAŞKENTİ OLMALIYIZ
“Esas enerjimizi on binlerce insanımıza spor yapacak ortamı sağlamak için harcıyoruz. Belki birkaç yıl sonra amatör sporların başkenti diyebileceğimiz bir boyuta gelmemiz gerekiyor. Çok branşlarımız var. Kayak da artı olacak. Her ilde olmayacak bir şey… Hele hele o branşları takip eden gençlerimizin sayısını artırabilirsek, insanlarımıza spor yapma alışkanlığı kazandırabilirsek, başka olumsuz alışkanlıklara sahip olmalarının önüne de geçeriz. ‘Yasak’ demek ‘şunu yapamazsın’ ‘şuraya gitme’ demek çözüm değil. Olumlu alternatifler, tercihler sunmamız lazım. Yapabileceği alternatiflerin sayısını artırmak lazım. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Her yere halı saha sentetik çim yüzme havuzu , buz pisti yaparken bunları planladık. Bunun da lokomotifi Denizlispor. Denizlispor bizim işaret fişeğimizdir”

baskantesis

BAŞARIYA ULAŞMANIN PİRAMİT FORMÜLÜ
“Eğer şehir insanı olarak başarıya ulaşmak istiyorsanız tabana yaymanız gerekir. Piramidin tabanını genişletmek gerekir. Piramidin tabanı ne kadar genişse uç nokta o kadar yükseğe çıkar. 20-30 bin çocuğumuza her branşta spor yaptırabilir imkanı, engel olmaksızın sunabilirsek o branşlardan ülke bayrağını dünyada dalgalandıran yetenekler çıkacaktır. Amacımız herkese spor yaptırmak ama elde edilecek başarılar da yan ürün olur. 5-10 çocuğu alıp dünya şampiyonu yapacağım demek doğru bir yaklaşım olmaz. Belki çok şahsi beceri ile bir kişi çıkıp başarılar gösterebilir ama o da anlık olur. O piramidi kurduğunuz anda her yıl her yarışmada Denizli olarak başarıyı sürdürürsünüz. Ana hedef o piramidin altını genişletmek. Aileler ve öğretmenleri de destek verdikçe bu piramidin tabanı genişler”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

ibrahim   -  Bağlantı 30 Temmuz 2016, 12:31

volkan arkadaş konuşuyor ama onca racı nereye koyacak onu konuşmuyor otopark yeri yok
mahalleler araçlarla doluyor sokaklar geçilmez oluyor istemiyoruz daha geniş bir yere gitmesini istiyoruz

Volkan   -  Bağlantı 22 Ekim 2014, 16:01

Sayın Zolan düşünceniz gerçekten çok güzel.Eğer ki yaptığınız stadyumun maçlar haricinde de itibar görmesini istiyorsanız yani yaşayan bir tesis yapmak istiyorsanız stadyumu bulunduğu yere yapmanız gerekiyor.Taraftar da aynı yere yapılmasını istiyor.

EREN20   -  Bağlantı 22 Ekim 2014, 13:37

Denizli bence şu anda yapılan projelerden daha fazlasını hak ediyor.Bence en önemli sorunlar şehiriçi trafik bazı bölgelerde tıkanmaya başladı,mega şehir hastanesi,yeni yaşam alanları ve şehir stadı acilen yapılmalı.

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26