REKLAMI GEÇ

ZOLAN’IN PROJELERİ KAZANDI

ZOLAN’IN PROJELERİ  KAZANDI

Seçim yarışının son bölümlerinde spor çevrelerinin desteğini almak isteyen adaylar pek çok proje ortaya koydu ama zafer geniş yelpazeye sahip olan Osman Zolan’ın oldu.

/ DENİZLİSPORHABER / 31 Mart 2014 Pazartesi, 13:18

SELAMİ AYDIN / Denizli uzun süredir beklediği seçim sonuçlarını dün gece nihayet öğrendi. Ak Parti’den Osman Zolan, CHP’den Kazım Arslan ve MHP’den Ali İpek’in yarıştığı büyükşehirde zafer yüzde 45’in üzerinde oy alan Osman Zolan’ın oldu. Seçimin son bölümlerinde spor çevrelerinin oylarını almak isteyen adaylar pek çok proje ortaya koydu. Üç adayın da dikkat çekici stat vaatleri vardı. Fakat Denizli spor çevreleri sadece futbolda değil amatör branşlarda da önemli projeler geliştiren Zolan’ı tercih etti.

PEK ÇOK PROJENİN ALTINA İMZA ATMIŞTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Denizli’de zaten pek çok spor tesisinin altına imzasını atmıştı. Nihat Zeybekci’nin başkanlık döneminden başlayarak 30 Mart’a kadar Denizli’ye pek çok spor tesisi kazandırıldı. Özellikle mahallelerde pek çok basketbol ve futbol sahaları devreye sokuldu. Kapalı spor salonları yapıldı, sentetik futbol sahaları hizmete açıldı. Sentetik buz pisti gibi farklı branşlara hizmet eden projeler de hayata geçirildi. Bunun içinde yüzme havuzları da yer aldı. İşte Osman Zolan’ın yeni döneminde yapılacağı sözünü verdiği ve halkın büyük desteğini gören yeni projeleri:

40 BİN KİŞİLİK STAT
Denizli’nin en büyük eksiklerinden biri olan modern bir futbol stadına Zolan yeni bir stat yapımı ile çözüm bulmayı planlıyor. Zolan, Merkezefendi İlçesi’nde tamamı kapalı 40 bin kişi kapasiteli bir stat yapmayı planlıyor.  4 yıl içinde tamamlanması planlanan stat için projesi hazır olan Başkan Zolan yer konusundaki üç seçeneği değerlendirmeye alacak. Proje kapsamında sosyal yaşam alanları de yer alacak. Zolan bu proje için, “Yeni Şehir Stadı projemiz tüm Türkiye’nin parmakla göstereceği bir stat olacak” ifadesini kullanıyor.

DENİZLİ’YE AMATÖR EVİ
Denizli amatör sporunun yıllardır beklediği bu projeyi de Osman Zolan hayata geçirecek. Denizli’deki tüm amatör kulüplere hizmet edecek olan Amatör Spor Kompleksi, Hallaçlar Bölgesi’nde yapılacak. Resmi müsabakaların da yapılabileceği bir tesis olan kompleks içinde hemen her türlü spor faaliyetine yer verebilecek. Kompleks içinde dinlence alanları da olacak. Zolan bu projedeki amaçlarının çocukları sokaklardan kurtarıp sağlıklı spor yapabilecek ortamlara kavuşturmak olduğunu söylüyor.

YILLARDIR BEKLENEN PROJESİ YARIŞ PİSTİ
Denizli’de motor sporları meraklıları yıllardır bu projeyi bekliyordu. Sağlıklı koşullarda yarış olanağı tanıyacak olan Motokros Pisti de Zolan’ın projeleri arasında. Zolan, Denizli ve çevresinde yaşayan motor sporları meraklılarının buluşacağı bir mekan planlarken, bu sporda izleyiciler için de güvenli dinlence ve seyir alanları oluşturmayı planlıyor. Zolan’ın projede en önemsediği bölüm ise insanların sokaklarda bu sporu yapmaktan kurtulacağı düşüncesi.

İŞTE DİĞER PROJELERİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın spor dünyasına yönelik diğer projeleri ise şöyle: 1966 MÜZESİ: Denizli’ye yapılacak yeni stat içinde yer alacak bu spor müzesi kentin efsanevi başarılarının sergileneceği ve yeniden hatırlanacağı bir mekan olacak.
BOZDAĞ KAYAK MERKEZİ: Denizli’de kış sporlarının yapılabilmesini sağlayacak olan proje hali hazırda gelişimini sürdürüyor. Denizli’yi sadece kış sporları ile değil aynı zamanda farklı eğlence anlayışı ile de kente hizmet edecek.
EGENİN EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ: Tek başına bir spor projesi olmamakla beraber, gençlerin her türlü organizasyonda bir araya gelebileceği bir merkez olacak. Henüz nereye yapılacağı kararlaştırılmamış olsa da bölgenin en büyük merkezi olacak.
KUMTEPE SOSYAL TESİSLERİ: İlbade Mahallesi’nde atıl durumdaki alan üzerine kurulacak bu proje spor kompleksi ve sosyal tesisleri bünyesinde barındıracak.
CANKURTARAN DOĞAN KAMP MERKEZİ: Denizli’nin akciğerleri Cankurtaran’a yapılması planlanan tesis izci kampları gibi eğitim amaçlı kampların yanı sıra hazırlık yapacak takımları da ağırlayabilecek.
SENTETİK BUZ PİSTİ: Denizli’yi sentetik buz pisti ile tanıştıran büyükşehir belediyesi aynı projesini ilçelere de taşımayı planlıyor. Beş ilçede sentetik buz pistleri yapılacak ve yörenin gençleri buz sporları ile tanışacak.
222 HALI SAHA : Denizli Büyükşehir Belediyesi yaptığı pek çok spor tesisinin yanına 222 adet Halı Saha’yı daha ekliyor. Bu sahaların büyük kısmı ilçe ve büyük beldelerde hayata geçirilecek.

20 SENTETİK ÇİM SAHA: Zolan’ın projeleri arasında merkez ve ilçelerde toplam 20 sentetik çim saha yapımı da bulunuyor. Bu sahalar bölgedeki amatör futbol kulüplerinin idman ve maç yapabileceği alanlar olacak.

15 KAPALI SPOR SALONU: Denizli’de kapalı spor salonu bulunmayan ilçeler öncelikli olmak kaydıyla 15 merkezde kapalı salon yapılacak.
15 YÜZME HAVUZU: Kent merkezi ve ilçelerinde 10’u kapalı toplam 15 adet yüzme havuzu yapılacak.
YAMAÇ PARAŞÜTÜ MERKEZLERİ: Yamaç paraşütü ve yelken kanat meraklılarının artık kendi olanakları ile bu sporu yapmalarına bir son veriliyor. Tesisleşme uygun rüzgar alan yamaçlarda bu sporları yaygınlaştıracak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26