REKLAMI GEÇ

DENİZLİLİ OFF-ROAD EKİBİ S4 YARIŞLARINDA 3. OLDU

DENİZLİLİ OFF-ROAD EKİBİ S4 YARIŞLARINDA 3. OLDU

Ankara Off-Road Kulübü’nün düzenlediği organizasyona katılan Fikret Özsoy takla atmasına rağmen dereceye girmeyi başardı.

/ DENİZLİSPORHABER / 23 Haziran 2014 Pazartesi, 14:16

Hafta sonunda Ankara’da düzenlenen Off-Road yarışlarında Denizlili pilotlar da boy gösterdi. ANDOFF’UN etkinliğinde Denizlili Fikret Özsoy S4 klasmanında piste çıktı. Zorlu parkurda takla atan Denizli ekibi buna rağmen yoluna devam etti ve zamana karşı verilen yarışta üçüncülük kürsüsüne oturdu.

ANDOFF Başkanı Muharrem Çelik ve yönetimi yarışmalar için organizasyonun her detayında ekiplere yardımcı olmak için seferber oldu.
Denizli’den ANDOFF yarışlarına katılan DENOFF Başkanı Hüseyin Uyar ve yönetim kurulu üyeleri ise 2 gün boyunca Ankara’da yarış heyecanını birlikte yaşadı. Yarışmalara katılan yarışmacı pilot Fikret Özsoy ve Co-pilot Hüseyin Uyar antrenman turunda iki takla attı. Araçların donanımlı olması nedeniyle yarışmacılar kazadan yara almadan kurtuldu. Teknik ekip kaza sonrası bakıma aldıkları aracı yarışa hazırlayarak Pazar günü için start alınmasında büyük iş başardı. Yönetim kurulu üyeleri İsmail Ülker, Erol Kes ile birlikte DENDOFF yarışmacı ve aileleri de Ankara’da yarış pistinde yarışmacılara moral vermek için yerlerini aldı.Offroad yarışlarına S1-S2-S3-S4 sınıfında araçlar katıldı. Arazi şartlarının ağırlığı, yarış parkurundaki doğal engeller ve yarışmacılar için özel hazırlanan kapılar ise yarışmacılar tarafından büyük ustalıkla geçildi. Yarış esnasında bazı kapılarda araçlar takla attı. Kendi imkanları ile ters takla atarak 4 lastik üzerine gelen araçlar, yarış parkurunda aks kırma, lastik patlama gibi değişik engellerle karşılaştı. Ağır hasar gören araçlar ise yarıştan çekildi. Yarışmacılar 4 ayrı parkurda dörder tur atarak yarışmayı zamana karşı tamamladı.
Antreman turlarında takla atarak diğer yarışmacılara da etabın zorlu olduğunu gösteren pilot Fikret Özsoy ve co-pilot Hüseyin Uyar başarılı taktiksel hesaplamalar ile yarışı tamamladı. Başkan Uyar “Bizim için önemli olan yarışı tamamlamak ve madalya almaktı. Zamana karşı verilen yarışma olmasına rağmen yarışı tamamlamak da önemli. Kapalı alana girmeyi başardık. Aracımız birkaç sıyrık ve darbe var ama sorun değil. Bizi parkur dışında destek veren teknik ekibimiz ve takım arkadaşlarımız ile DENDOFF üyelerimizi teşekkür ediyoruz. Burada bir aile olarak yarıştık. Denizlimize kupa kazandırdık, sevinçliyiz” dedi.

DENDOFF yarışmacıları 3. kupasını ANDOFF Başkanı Muharrem Çelik’den aldı. Denizli’den yarışmalara katılmak için müracaat eden DENDOFF yarışmacıları Kadir Gören ile Ziya Barman işlerinin yoğunluğu nedeniyle yarışmalara katılmaktan vazgeçti. Ankara’da Denizli’ye temsil eden Özsoy-Uyar ikilisi “Denizli’de en kısa sürede yerel yöneticilerin de desteği ile benzeri bir yarış yapmak istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..