REKLAMI GEÇ

OFF-ROAD BÜYÜSÜ BOZKURT’U COŞTURDU

OFF-ROAD BÜYÜSÜ BOZKURT’U COŞTURDU

Bozkurt ilk kez bir off-road organizasyonuna imza attı, karnavala dönüşen etkinlikten başarı ile çıktı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 20 Nisan 2015 Pazartesi, 13:29

Ankara Off Road Kulübü (ANDOFF)’nün Ankara Kupası yarışları ikinci etabı Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nde yapıldı. Bir karnaval havasında geçen etkinlik iki bölümden oluştu. İlçedeki eski poligonda çeşitli etkinlikler ile karnaval gerçekleşirken arazide ise off-road pilotları yeteneklerini sergiledi. Etkinliğe Bozkurt Belediyesi, Bozkurt Kaymakamlığı ve Denizli Off Road ve Doğa Sporları Kulübü (DENDOFF) da katkı koydu.

20042015_ic12

GENEL KLASMANDA AYHAN&AKAGÜNDÜZ İMZASI
Dört kategoride yapılan yarışlar sonrasında genel klasmanda da dereceye girenler belirlendi. Genel klasmanın lideri S3’te yarışan İsmail Ayhan ve co pilot Cemal Akagündüz oldu. Mitsubishi L200 ile yarışan ikili yarışa damga vurdu. Genel klasmanda ikincilik Mitsubishi Pajero ile yarışan Mustafa Özgiray – İhsan Güneş ikilisinin üçüncülük ise Mitsubishi L200 ile yarışan Yunus Ayhan, Bilal Karamemiş ekibinin oldu.

20042015_ic11

S1’DE VİTARA ŞOV
S1 sınıfı araçların yarışına Suzuki Vitara kullanan ekipler damga vurdu. Suat Kabal ve co pilot Mustafa Dikici sınıfının şampiyonu olmayı başarırken ikincilik koltuğuna Edip Yaşar Kurtoğlu, Murat Timuçin Doğan ikilisi oturdu. S1 sınıfında üçüncülük koltuğuna ise Şeyhmuz Oğuz ile Ali Kemal Okur oturdu.

20042015_ic10

S2’DE İKİ BİRİNCİ
S2 sınıfı araçların yarışında ise iki ekip aynı dereceyi yaparak birinciliği paylaştı. Suziki Vitara ile yarışan İskender Gümüş ve Aytekin Düzgün ikilisi ile yine Suzuki Vitara kullanan Onur Alptekin, Taner Akdağ ikilisi birincilik kürsüsünü paylaştı. Mitsubishi Pajero ile yarışan Erdoğan Kavancı ve Hasan Büyükcesur ikilisi ikinciliği, Wrangler kullanan Nevzat İmamoğlu ve İrfan Korkmaz ikilisi ise üçüncülüğü elde etti.

20042015_ic7

S3’TE L200 ÇEKİŞMESİ
S3 yarışlarında İsmail Ayhan ve Cemal Atagündüz Mitsubishi L200 ile şampiyon olmayı başardı. Aynı aracı kullanan Yaşar Çevik, Murat Ünver ikilisi büyük çekişmeye sahne olan yarışlarda ikincilik koltuğuna oturdu,Yunus Ayhan ve Bilal Karamemiş ise yine Mitsubishi L200 ile üçüncülük elde etti. Bu kategoride Land Rover ile yarışan Özgür Yaprak, Levent Özer ikilisi de üçüncülük koltuğunu diğer ekiple paylaştı. Bu kili Denizli’den DENDOF adına yarışa katılarak dereceye girme başarısı gösteren tek ekip oldu.

20042015_ic2

S4’TE PAJERO KAPIŞMASI
S4 sınıfı araçların yarışında Mitsubishi Pajero kullanan Mustafa Özgiray ile İhsan Güneş ikilisi sınıflarının şampiyonu olmayı başardı. Serkan Sarıkaya ve Yiğithan Tarhan ikilisi aynı araçla ikinci, Himmet Şengül ve Muharrem Küçükdemir ise yine Mitsubishi Pajero ile üçüncü oldu.

20042015_ic8

BOZKURT ULUSAL YARIŞLARI ÇAĞIRIYOR
Bozkurt’taki off-road yarışlarını değerlendiren Ankara Off Road Kulübü Genel Sekreteri Cafer Sarıaltın etkinliğin tam bir şölen havasında geçtiğini söyledi. Sarıaltın, Bozkurt’un bu organizasyondaki başarısı ile ulusal yarışlara hazır olduğunu gösterdiğine işaret ederek, “Türkiye’nin çok farklı bölgelerinde çok ciddi yarışlar yaptık. Bu kadar seyircisi olan başka bir yarış görmedim. Bozkurt’un güzel halkı etkinliğin tam bir karnavala dönüşmesini sağladı. Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz etaplar içinde en iyi etap Bozkurt etabı oldu. Yarış tencere etabı şeklindeki alanda gerçekleşti. Kimse yarış alanına girmedi ve doğası ile hiçbir güvenlik sorunu yaşamadık” dedi.

20042015_ic1

İLÇE MERKEZİNDE GEÇİT TÖRENİ
Off-road heyecanına katılmak için Bozkurt’a gelen profesyonel sporcular etkinliğin başlangıcında ilçe merkezinde bir geçit töreni gerçekleştirdi. Geçit törenini Bozkurtlular ilgi ile takip etti. Eski poligonda gerçekleştirilen programın  bir bölümünde ise bilek güreşi yarışları, konserler ve çeşitli etkinlikler yer aldı. Etkinliğe katılmak için Denizli’nin yanı sıra Muğla, Fethiye, Aydın, İzmir, Uşak, Manisa ve Bolu’dan izleyiciler Bozkurt’a akın etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yoğun trafik nedeniyle alana ulaşmakta güçlük çekince programını değiştirmek zorunda kaldı.

20042015_ic3

ÇELİK OFF-ROAD’I BOZKURT’A GETİRDİ
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ilk kez off-road yarışlarının ilçelerine geldiğine dikkati çekerek, “İlçemizin adı hem ülkemiz hem de yurt dışında bu etkinlik sayesinde duyuldu.  Bu yarışın kusursuz geçmesi için her türlü desteği vererek, tüm imkanlarımızı seferber ettik. Beni en çok mutlu eden gelişmelerden biri de hanımların yarışlara gösterdikleri ilgi oldu. Yarışmacılarımızı ve yarışmayı izlemeye gelen tüm konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayarak güzel bir gün ve zaman geçirttiğimize inanıyorum” dedi.

20042015_ic9

ÇELİK OFF-ROAD DESTEĞİ HAK EDİYOR
Binlerce izleyiciyi buluşturan etkinliğin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Ankara Off-Road Kulübü Başkanı Muharrem Çelik etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür ederken, “Burada yapılan yarışlar ve takip eden izleyiciler bizlere güç veriyor. Yarışmacılarımız zor etaplarda puan için kıyasıya mücadele verdi. Denizli olarak bu yarışa maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 20042015_ic6

UYAR SONUÇTAN MEMNUN
DENDOF Başkanı Hüseyin Uyar ise Denizli olarak iyi bir ev sahipliği gösterdiklerini belirterek, “Organizasyonun herkesin keyif alacağı, hiçbir aksaklığın yaşanmadığı bir organizasyon olması, keyifle hatırlanması için elimizden geleni yaptık. Bundan sonra Denizli daha güzel yarışlara ev sahipliği yapacaktır. Özellikle yarış alanında sporseverlerin ihtiyaçlarının karşılanması, organizasyon komitesinin önemli bir başarısıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..