REKLAMI GEÇ

Denizli’ye dünya şampiyonu unvanıyla döndü

Denizli’ye dünya şampiyonu unvanıyla döndü

Bekillili genç karateci Mehmet Batuhan Özdemir, İspanya’da gerçekleşen 10. Dünya Karate Şampiyonası’nda üç kişiden oluşan Genç Erkek Takımı ile dünya şampiyonu oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 31 Ekim 2017 Salı, 11:18

Cumhuriyetin 94’ncü kuruluş yıldönümünde sevindirici bir haber de İspanya’dan geldi. Tenerefe kentinde düzenlenen 10. Ümet Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı üç altın, üç gümüş ve 5 bronz ile turnuvayı 11 madalya alarak tamamladı. Milli Takım’da yer alan Denizlili karateci 17 yaşındaki Mehmet Batuhan Özdemir’in de içinde yer aldığı Kata Genç Erkek Takımı finalde Mısır takımını 4-1’le geçerek Dünya Şampiyonu oldu.

SPONSOR BULAMIYOR, TURNUVALARA KATILAMIYORDU
Türkiye’de spora yatırım yapan işletmelerin özellikle amatör sporlara yönelik ilgisizliği nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşayan dünya şampiyonu sporcu, turnuvalara katılamama riski yaşamıştı. Bekillili esnaf bir babanın iki çocuğundan biri olan Mehmet Batuhan Özdemir, Denizli’de Doğan Karate Spor Kulübü’nde milli antrenör, uluslararası hakem 6. Dan Karete eğitmeni Doğan Deveci’nin nezaretinde çalışmalarını sürdürüyordu. Özellikle geçen yıl yurt dışındaki turnuvalara katılmak için maddi destek arayan sporcu, önemli başarılar elde ettiği pek çok turnuvaya neredeyse katılamıyordu.

TÜRKİYE ÜNVANINI KORUDU
Aynı turnuvada daha önce iki kez Dünya Şampiyonu olmayı başaran Türk Milli takımı İspanya’da ünvanını korumak için sahne aldı. Enes Özdemir, Kutluhan Duran ve Mehmet Batuhan Özdemir’den oluşan Genç Erkek Takımı 2013 ve 2015 yıllarındaki başarıyı tekrarlamak amacındaydı. Ev sahibi güçlü İspanya’nın da yer aldığı müsabakalar sonunda final maçını Mısır ekibi ile yapan milliler altın madalyayı boynuna astı. Enes Özdemir firdi kata dalında altın madalyanın sahibi olarak tarihe geçti. Bu branşta ilk kez bir sporcu hem ferdi hem de takım halinde şampiyon olmayı başardı.

İBANOĞLU HAVAALANINDA KARŞILADI
Sporcunun Denizli’deki en büyük destekçisi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, dünya şampiyonu olan öğrencisini turnuva dönüşü Çardak Havaalanı’nda karşıladı. Denizli ve Türkiye için Mehmet Batuhan Özdemir’in çok umut besledikleri bir sporcu olduğunu söyleyen İbanoğlu, “Mehmet Batuhan Özdemir, gelecek için çok önemli bir ümit beslediğimiz sporcumuz.  Hem Denizlimiz hem de Milli takımımız için önemli bir sporcu. Daha önce iki kez Avrupa şampiyonu olmuş bir kez de Dünya ikinciliği elde etmişti. Dünya şampiyonluğunu da bekliyorduk. Bu turnuva öncesi ana hedefimizdi. İspanya’da yapılan son dünya şampiyonasında ev sahibi İspanya’nın önünde Dünya şampiyonu oldular. Denizlimize ve ülkemize dünya şampiyonu kazandırdığımız için çok mutluyuz, gururluyuz. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası için çalışmalar başlayacak. Bu turnuvalara da sporcumuz katılacak. Önümüzdeki yıl Dünya Gençlik Olimpiyatları’nda da sporcumuzun başarılı olacağına inanıyorum. Ana hedefimiz 2020 yılında Tokyo’da yapılacak olan Tokyo Olimpiyatları” diye konuştu.

Sporcunun Doğan Karate İhtisas Spor Kulübü öğrehncisi olduğunu söyleyen İl Müdürü İbanoğlu, “Hem kulübüne hem de değerli antrenörü Doğan Deveci’ye böyle başarılı, karakterli iyi bir sporcu yetiştirdiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖĞRETMENİ AYRICA ÖDÜLLENDİRECEK
Denizli’de eğitimini Özel Final Anadolu Lisesi’nde sürdüren Mehmet Batuhan Özdemir’in şampiyonluğu okulunda da büyük sevince neden oldu. Final Okulları kurucusu Sadi Öztekin şampiyonluğun ardından sosyal medya hesabından; “Cumhuriyetimizin 94’ncü yılında en anlamlı kutlama İspanya’dan geldi. Öğrencimiz Mehmet Batuhan Özdemir, kata dalında Dünya şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandırdı. Şanlı bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşı’mızı herkese dinleten öğrencimizi, takım arkadaşlarını, Doğan Karate İhtisas Spor Kulübü’ndeki antrenörlerini yürekten kutluyorum” dedi. 12’nci sınıf öğrencisinin başarısından büyük memnuniyet duyduğunu anlatan Öztekin, “Turnuvadan yeni gelen öğrencimiz şimdilik dinleniyor. Ayrıca kendisi ile bir araya gelip ödüllendirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..