REKLAMI GEÇ

Denizlili okçular dünya kupasında

Denizlili okçular dünya kupasında

Okçuluk’ta Denizlili sporcu Hüseyin Aykan Kurucan Türkiye şampiyonu oldu.

/ DENİZLİSPORHABER / 23 Nisan 2014 Çarşamba, 14:44

Hüseyin Aykan Kurucan Türkiye Şampiyonu oldu, Mine Yalçınkaya ve Ahmet Bacak Çin’de yarışmalara başladı. Denizlili sporcular, okçulukta başarı çıtasını adeta zirveye çıkardı. Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen Gençler, Yıldızlar Okçuluk Türkiye Şampiyonası hafta sonu yapıldı. 2014 yılı faaliyet programında yer alan ve 100. Yıl Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen Gençler, Yıldızlar Okçuluk Türkiye Şampiyonası’na 39 bölgeden 324 sporcu katıldı. Denizli’den yarışmalara katılan sporcularımız başarılarına bir yenisini daha ekledi. Hüseyin Aykan Kurucan; Makaralı Genç Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu. Milli takım ile Yıldızlar Dünya Şampiyonluğu yaşayan 18 yaşındaki sporcumuz Samet Can Yakalı; aynı kategoride 3. oldu. Bir başka sporcumuz Münevver Yakalı, Makaralı Genç Bayanlarda Türkiye 3. olarak önemli bir başarıya imza attı.

DÜNYA KUPASI START ALDI
Türkiye Şampiyonasının ardından şimdi gözler Dünya Kupası için Çin’e çevrildi. Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) tarafından her yıl düzenlenen World Cup Okçuluk Dünya Kupası 1. Ayağına start verildi. Klasik ve makaralı olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek şampiyonada Türkiye Okçuluk Milli Takımının kadrosunda iki Denizlili sporcu bulunuyor. Büyükler kategorisinde Denizli’den bir ilk olarak Dünya Kupasına giden Mine Yalçınkaya ve Ahmet Bacak; bu gururu iyi bir sonuçla taçlandırmak istiyor. Çin’in Shanghai şehrinde bugün başlayan ve 27 Nisan 2014 tarihine kadar devam edecek şampiyona Dünyanın en iyilerini buluşturuyor.

İBANOĞLU “BAŞARILI OLACAKLARINA İNANCIM TAM”
Okçuların başarısıyla gurur duyduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; Okçularımızın katıldıkları her şampiyonada Denizli’nin adını başarılı bir şekilde temsil ettiğini söyledi. Makaralı Yay Kategorisinde Türkiye’nin en iyileri olduklarını gösterdiler. Her ziyarete geldiklerinde başarılarının bu kadarla sınırlı kalmayacağını, uluslararası arenalarda da artarak devam edeceğine inandığımı belirtmiştim. Türkiye’nin gururu olmak için çıktıkları Dünya Kupası yolunda Çin’de ki yarışmalardan başarılı sonuçlarla döneceklerine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..