REKLAMI GEÇ

Halterciler hız kesmiyor

Halterciler hız kesmiyor

Halterde gelecek vaat eden sporcular çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

/ DENİZLİSPORHABER / 24 Nisan 2014 Perşembe, 10:33

Türkiye’nin uluslararası arenada başarılı olduğu branşlardan olan halterde, Denizli’den genç sporcular yetişiyor. Geçen hafta Hasan Güngör Spor Salonunda buluşan halterciler, yaklaşan şampiyonalar öncesi hazırlık amacı taşıyan Halter İl Birinciliği yarışmalarına katıldı. Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde haltere gönül veren 12 sporcu, silkme ve koparmada farklı ağırlıklarda kendilerini test ederek yarıştı.

ÖNEMLİ SPORCULAR YETİŞİYOR

Halter Federasyonu İl Temsilcisi, eski milli sporcu ve aynı zamanda antrenör olan Ferhat Coşkun nezaretinde çalışmalarını sürdüren sporcular, genç yaşlarında elde ettikleri başarılarla gelecek için umut veriyor. 56 kg. sporcumuz Halit Can Başkaya, milli takım ile birlikte Yıldızlar Avrupa Şampiyonası için şu an Konya’da kampta bulunuyor. Şubat ayında Marmaris’te yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında Türkiye 2. olarak milli takım kurmaylarının dikkatini çeken Denizlili sporcu, 28 Nisan 2014 tarihinde Polonya’da gerçekleşecek olan Avrupa Şampiyonası için milli takım aday kadrosunda yer alıyor.

Bir diğer başarılı halterci 18 yaşındaki Yasin Çınlar, yıldızlarda elde ettiği başarıları bu sene ilk defa yarışacağı Gençler Türkiye Şampiyonasına taşımak istediğini belirtti. 2013 yılında Litvanya’da yapılan Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında 85 kg. da 5. olan sporcu, antrenmanlarda ki hırsı ile milli formayı hak edeceğinin sinyallerini veriyor.

Denizli’nin gururu Mustafa Özkan; Okul Sporları Halter yarışmalarında 85 kg. da Türkiye Şampiyonu olarak çok önemli bir başarıya imza attı. Şanlıurfa’da gerçekleşen finallerde okulu adına yarışan genç sporcu, yarışmada farkını ortaya koyarak şampiyonluğa uzanmıştı. Bozkurt Spor Lisesi son sınıf öğrencisi olan 1996 doğumlu halterci, elde ettiği bu başarı ile gelecekte adından oldukça söz ettireceğe benziyor.

8-11 Mayıs 2014 tarihlerinde Isparta’da yapılacak Gençler Kulüpler Türkiye Şampiyonasına hazırlanan halterciler, Hasan Güngör Spor Salonu içinde yer alan halter antrenman salonunda haftanın altı günü çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..