REKLAMI GEÇ

PAMUKKALE’DE UÇUŞLAR DURDURULDU

PAMUKKALE’DE UÇUŞLAR DURDURULDU

Pamukkale’de dün yaşanan yamaç pardaşütü kazasında bir turistin hayatını kaybetmesinden sonra Denizli Valiliği’nin bölgede uçuşları yasakladığı öne sürüldü. Bölgedeki eğitimli profesyoneller yetkili makamların devreye girerek denetim mekanizmasını çalıştırmasını isterken, yamaç paraşütü atlayışlarındaki turizm potansiyeline dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 4 Haziran 2018 Pazartesi, 12:28

Pamukkale’de dün yamaç paraşütü kazası yaşandı. Bireysel olarak antrenman yapan pilot Nazmiye Sevda Ağda, Koreli turist Seo Yun Seok ile tandem uçuşu gerçekleştirdi. Son bölümünde türbülansa kapıldığı ileri sürülen ikili kayalık bir alana çakıldı. Kaza sonrasında Koreli turist hayatını kaybederken pilotun ayağı kırıldı. Bazı profesyoneller kazaya neden olan etkenin yere yakın mesafede yapılan akrobatik hareketler olduğunu, pilotun kontrolü sağlayamadığını öne sürdü.

Olaya ait görüntülerin pilot Nazmiye Sevda Ağda tarafından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına teslim edildiği ileri sürüldü. Kafa kamerası ile uçuşu kayıt altına alan pilotun görüntüleri verdiği, pilotun yasal olarak bir yolcu ile uçuş gerçekleştirmesinde sakınca olmadığı iddia edildi.

Kaza bölgedeki diğer uçuşların da mercek altına alınmasına neden oldu. Bölgede faaliyet gösteren profesyoneller uzun süredir denetim mekanizmasının işlemesini talep ediyordu. Bazı pilotların bu konuda başbakanlık ve Denizli valiliğine şikayetlerde bulunduğu kaydedildi. Bölgede uçuş yapan sporcuların bir kısmının lisanslı olmadığı ileri sürülen şikayet dilekçelerinde, ticari faaliyet gösteren acentalar ile pilotların kontrolsüz uçuş yaptıkları ileri sürülmüştü.

Denizli Valiliği’nin yanı sıra TÜRSAB ve Türk Hava Kurumu’nu da ilgilendiren konu hakkında ilerleyen günlerde yeni gelişmelerin olması bekleniyor. Diğer yandan Denizli Valiliği’nin bölgedeki uçuşları geçici olarak durdurduğu bildirildi.  Bölgede uçuş gerçekleştiren profesyoneller uçuşların tek bir kuruluşu ilgilendirmediği birden fazla kuruluşun ortak çalışması gerektiğini kaydetti.

Denizlisporhaber.com’a açıklamada bulunan profesyonel pilotlar, pilotlara lisans veren THK’nin yetkili biriminin, acentaların bağlı olduğu TÜRSAB’ın ve yerel yönetimlerin kontroller gerçekleştirmesi gerektiğini kaydetti.

Diğer yandan tandem uçuşa katılan turistlerin Türkçe bilmedikleri için bölgedeki pilotları yeterli kabul ettikleri ve güvenerek uçuş gerçekleştirdikleri kaydediliyor.

PAMUKKALE’YE GETİRİSİ VAR
Son dönemde atlayış için Pamukkale’ye gelen turist sayısında artış olduğu da sektör temsilcileri tarafından iddia edildi. Son 7-8 yıldır uçuşların gerçekleştiği Pamukkale’de uçuş amaçlı gelen turistlerin sayısının arttığına vurgu yapıldı. Bu alandaki çalışmaların turizme fayda sağlayacağını belirten uzmanlar, “Bu iş nitelikli yapılırsa Pamukkale’ye yararı olur. Rezervaszyonların bir kısmının bu amaçlı yapıldığını biliyoruz. İpini koparan herkes bu işi yapmamalı. Denetim sağlanmalı. Yasaklamak çözüm değil. Aksine burada yamaç paraşütü festivali gibi organizasyonlar düzenlenirse Denizli olarak bunun fazlasıyla faydasını görürüz” dediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..