REKLAMI GEÇ

Yeni stadın temeli bu yıl atılacak

Yeni stadın temeli bu yıl atılacak

Denizlispor taraftarının özlemle beklediği yeni stat için geri sayım başladı. Gençlik Spor Genel Müdürü Baykan, Denizli’de incelemelerde bulundu, yeni stat için ilk adımları attı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 7 Haziran 2018 Perşembe, 12:03

Denizli çok uzun süredir kente yeni bir stat yapılmasını bekliyordu. Özellikle Denizlispor taraftarlarının isteği bu yıl vücut buldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018 yılı yatırım programına Denizli’de yeni bir stadı dahil etti. Kalkınma Bankası’nın da onay verdiği proje için ilk çalışmalar başladı.

Bu kapsamda daha önce Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte Atatürk Stadı’nda incelemelerde bulunan tesisleşmeden sorumlu Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk bu kez Genel Müdür Mehmet Baykan ile birlikte kente gelerek yeni yatırım için yer belirleme çalışması yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Eskihisar’da daha önce santral garaj için düşünülen alana gidilerek bölgede incelemeler gerçekleştirildi. Denizli’deki yeni stadın alan kısıtlaması nedeniyle eski yerine yapılamayacağının ortaya çıkmasından sonra ilk incelenen alan bu bölge oldu.

Stadın yapımı için kararın çıkması ve Kalkınma Bankası onayından sonra projede böylece yer belirleme aşamasına da gelinmiş oldu. Eskihisar’daki incelemede alan üzerinde fizibilite çalışması yapılmasına karar verildi. Bu çalışma sonrası stat projesi ve kapasitesinin ne olacağına karar verilecek. Uzmanların ön görülerine göre yeni yapılacak stadın kapasitesi 20 bin kişinin üzerinde olacak.

Diğer yandan yeni stat tamamen futbol konseptine uygun dizayn edilecek. Yeni yapılacak statta tartan pist bulunmayacağı tribünler ile saha arasındaki mesafenin kısa olacağı bu sayede ambiansın sağlanacağı kaydediliyor.

Henüz projelendirilmemiş olsa da yeni stadın maliyetinin 200 milyon lirayı bulabileceği belirtiliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de önemli bir katkı koyduğu projede ilk çivinin bu yıl içinde çakılması da bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

VATANDAŞ   -  Bağlantı 8 Haziran 2018, 09:52

200 milyona yeni stada para harcamak,ekonominin bozuk olduğu bir zamanda son derece gereksiz.Onun yerine üretim ve ihracaat yapacak işletmeler yapmak zamanıdır.Vakit gerekli yatırım zamanıdır.

horoz   -  Bağlantı 7 Haziran 2018, 20:03

otoyola bi kazmayı vurun da stat çok lazım değil denizliye önce otoyol