REKLAMI GEÇ

UZ’DAN HAVUT GİYDİRME TÖRENİ VE HAYIR YEMEĞİ

UZ’DAN HAVUT GİYDİRME TÖRENİ VE HAYIR YEMEĞİ

Denizlispor Başkan Yardımcısı Mehmet Uz, havut giydirme töreni düzenledi, hayır yemeği verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 12 Kasım 2017 Pazar, 15:55

Sarayköy’de gerçekleşecek deve güreşleri öncesinde bu alandaki merakı ile bilinen Denizlispor Başkan Yardımcısı Mehmet Uz, havut giydirme töreni düzenledi. Sarayköy Kapalı Pazaryeri’ndeki törende Uz’un şenliklerde yarıştıracağı develere havut giydirildi.

Uz’un ev sahipliğindeki etkinliğe Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizlispor yöneticileri Ahmet Selvi, Taner Atilla, Ali Fırat, Muhammet Kaya, Necip İrdem, teknik direktör Reha Erginer, yeşil siyahlı futbolcular, deve sahipleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Alanda yaklaşık 5 bin kişiye özel menülü hayır yemeği verildi. Havut Giydirme törenine Denizlisporlu futbolcular da ilgi gösterdi. Yeşil siyahlılar, develer hakkında hocaları Reha Erginer ile birlikte bilgi aldılar.

Özellikle Denizlispor başkan yardımcısı işadamı Mehmet Uz’un hiç yenilgisiz şampiyon ‘Sıla’ ismindeki devesi alanda büyük ilgi gördü. Törende bulunanlar Sıla ile fotoğraf çektirmek için yarıştılar. 50 yılı aşkındır deve güreşi geleneğinin Sarayköy’de sürdüğünü belirten Mehmet Uz, “Bu bir Yörük kültürüdür. Geleneksel olarak yapıyoruz. Bu sene 3.geleneksel deve güreşlerini Sarayköy’de izleyeceğiz. Bu değerlere sahip çıkmak gerekiyor” diye konuştu. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, bu kültürü sürdüreceklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..