REKLAMI GEÇ

DENİZLİ BİSİKLET ŞÖLENİNE HAZIR MISINIZ?

DENİZLİ BİSİKLET ŞÖLENİNE HAZIR MISINIZ?

Denizli NİKADOS ( Nikfer kayak, doğa turizmi spor kulübü) ve PAMUKKALE ULTRA TRAİL ortak organizasyonu olarak geçtiğimiz kış yapılan iki beyaz buluşması ultra maraton koşusundan sonra, iki kulüp ikinci büyük bir organizasyona daha imza atıyor. Denizli Birinci Bisiklet festivaline. Doğa, tarih, yaşam kültürü ve sportif heyecanın bir arada yaşandığı. Denizli turizminin uluslar arası ölçekte tanıtımının yapıldığı. Kuru bir sportif buluşmanın,,,, vasat bir turistik tanıtımın,,,,…

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 2 Eylül 2014 Salı, 11:36

Denizli NİKADOS ( Nikfer kayak, doğa turizmi spor kulübü) ve PAMUKKALE ULTRA TRAİL ortak organizasyonu olarak geçtiğimiz kış yapılan iki beyaz buluşması ultra maraton koşusundan sonra, iki kulüp ikinci büyük bir organizasyona daha imza atıyor.

Denizli Birinci Bisiklet festivaline.

Doğa, tarih, yaşam kültürü ve sportif heyecanın bir arada yaşandığı.

Denizli turizminin uluslar arası ölçekte tanıtımının yapıldığı.

Kuru bir sportif buluşmanın,,,, vasat bir turistik tanıtımın,,,, kısır bir tarih yolculuğunun,,,, sadece tüketime dayalı zaman kaybı gezilerin çok üzerine çıktığı.

Bir arada dostluk köprülerinin kurulacağı bir bisiklet şöleni fikriydi bizi buluşturacak olan.

Çok zorlu süreçlerden geçerek bugüne geldiğimiz.

Her şeyin hıza yenik düştüğü, sadece yolların değil adeta kaldırımların dahi otomobillerce işgal edildiği bir kent coğrafyasında bisiklete davet olsun, bisiklet saygı görsün diye.

Sanatla, sağlıkla, sporla ve üretken gezi anlayışıyla bisikletlerimize atlayıp Denizlimizin en güzel coğrafyasını arşınlayacağız.

4 Eylül sabahı Buldan Süleymanlı Yaylasından ilçeye inip Buldan’ın kurtuluş günü etkinliklerine katılacağız. Etap buradan başlayacak, üzümün tadı ve kokusuyla antik Tripolis kazı yerinde toplanıp kazı başkanı sayın Bahadır Duman hocadan son kazı bilgilerini alacağız.

Buradan Karahayıt’a geçecek öğle yemeği ve çay molamızdan sonra Pamukkale Hierapolis antik kente kuzey kapısından giriş yapacağız. Profesör Dr. Celal Şimşek bisiklet topluluğuna bir sunum yapacak ve kısa gezintiden sonra Laodikya’ya uzanacağız. Yine burada Celal hoca bizi karşılayıp son bilgilerini paylaşacak.

Zaman kaybetmeden Denizli’ye geçip belediyemiz önünde toplu fotoğraf alacağız, bizleri destekleyen ve değer veren dostlarımızla buradan ikamet yerimiz olan Çamlık mesireliğine geçip çadırlarımızı kuracağız. Zira ertesi gün için hem moral hem de enerji depolamamız gerekiyor.

5 Eylül Cuma sabahı ise tarihi Kızılcabölük yolu ile Tavas’a hareket edeceğiz. Çam ormanlarından geçip Tavas bağlarına ulaştığımızda bizi Tavaslı konuklar karşılayacak ve çay-yemek molamızla misafirperver Turan Veli başkan ve Ali kaymakamımıza bir merhaba diyeceğiz. Oyalanmadan son Hitit adıyla unutmadığımız Necip ustanın müzesini ziyaret edip tütün kokuları içerisinde oradan Garipköy’e geçeceğiz. Yöresel tadlardan oluşmuş bir moladan sonra üçüncü kamp yerimiz olan Çağırgan’a ulaşacağız. Barza ovasının tütün kokusu Bozdağ’ın rüzgarıyla genzimizi dolduracak ve tütün emekçilerinin rüyalarını yataklık edeceğiz. Erken yatıp en zor etap olan Topuklu yaylası ve Kartal Gölü için ertesi güne uzanacağız.

6 Eylül cumartesi sabahı yenilenmiş olarak tekrar yola koyulacak, heybetli Sandraz dağının eteklerinden dolaşıp Beyağaç’a ulaşacağız. Eren günü şenliklerinin izi hala aldığımız nefesin içinde sürecek. Zeki Akakça’nın memleketinde üstadı hatırlayacağız.

Buldan’dan başlayan bisiklet serüvenimiz Pamukkale ve Tavas ilçelerini geçerek Beyağaç’a varacak. Buradan da yılgınlığa kapılmadan dağa vuracağız kendimizi. Eşsiz anıt ormanlarının olduğu, 1500 yıllık çam ağaçlarının ölüme meydan okuduğu, Kartal Gölü’nde eşsiz manzaraya hayranlıkla seyre dalacağımız ve Topuklu yaylasında geceleyeceğimiz son kamp gecemizde kurulmuş dostluklara yeni paylaşımlara kucak açacağız.

Son etabımıza sıra geldiğinde günlerden Pazar olacak. Sandıraz dağından kalkıp yine Beyağaç içinden geçerek bu kez ikinci beyazıyla ün salmış Bozdağımızın eteklerinden ve yine tütün tarlalarının arasından çiftçilere el sallayarak Nikfer’e varacak ve 4 gün süren, 4 etaptan oluşan, 4 ilçeden geçilen ve dört dörtlük bir organizasyonu Nikfer’de tamamlayacağız.

Yine iki beyaz değerimizi yüreklerimizle birleştirerek.

Spor olsun, sanat olsun, kültür köprüleri kurulsun ve Denizli’yi bütün değerleriyle birlikte tanıtalım diye…

İkirciksiz, önyargısız, çıkarsız, değer vericilerin katkı ve çabalarını ardıllayarak. Varlığınızla güçlenerek. Bisiklete bin selam olsun diyerek.

Buyrun Denizli bisiklet şölenine…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..