REKLAMI GEÇ

FUTBOLUN SONKİŞOTLARI

FUTBOLUN SONKİŞOTLARI

Geçenlerde futbolcumuz Osman Özad futbolun bir tarihi, kültürü ve hikayesinin de olduğu gerçeğini yeniden anımsattı bize.   Pamukkale Üniversitesi’nde yaptığı etkinlikle, acımasız ve neredeyse kanlı rekabetin arkasında silinip giden insan olgusu ve insan hikayeleriyle futbolun aslında ne kadar sıcak kanlı, insansever ve dostane bir yanının da olduğunu izleyenlere anımsattı.   Futbolun içinde insan yanıyla oynayan Osman arkadaşımızı kutlamamak içten değil.   O kadar çok…

/ DENİZLİSPORHABER / 10 Ocak 2014 Cuma, 10:25

Geçenlerde futbolcumuz Osman Özad futbolun bir tarihi, kültürü ve hikayesinin de olduğu gerçeğini yeniden anımsattı bize.

Pamukkale Üniversitesi’nde yaptığı etkinlikle, acımasız ve neredeyse kanlı rekabetin arkasında silinip giden insan olgusu ve insan hikayeleriyle futbolun aslında ne kadar sıcak kanlı, insansever ve dostane bir yanının da olduğunu izleyenlere anımsattı.

Futbolun içinde insan yanıyla oynayan Osman arkadaşımızı kutlamamak içten değil.

O kadar çok hikayemiz vardır ki futbol, sevenleri için tam bir yaşam mücadelesidir. Bu mücadeleyi ortaya çıkaran çaba, daha önce futbola bulaşmışların yüzündeki tüm kırışıklıklara sirayet etmiştir. Hala onuru ve insan sevgisini duyumsuyorsak bu SONKİŞOTLARIN emekleriyle bu günlere gelinmiştir.

Çok sefer yılgınlık duyguları yaşasak, çok sefer bizden daha uyanık, daha zeki, daha zevksiz, daha disiplinsiz, daha ukala ve daha yozlaşmış bir spor-sporcu kimliğiyle karşılaşsak ta, bir iş ahlakı ve estetiği ile yaşamak varoluş nedenimizdir.

Sosyal, kültürel eğitsel koşullar ve aile tutumlarının kişiliği belirlediği bir ortamda ciddi bir çelişki yaşasak ta, futbolun erdemine inanan, futbol konuşulduğunda kendisinden insanca söz edilen değerlerin de olduğunu bilmek ne kadar güzel.

Futbol piyasasının çirkinleştirdiği spor ortamımızda bu kirlenmeyi reddeden, kişilik değerlerini öne koyan ve oynarken-oynatırken zevk alan bir futbol kültürü yaratmak ödevi herkese sorumluluklar yüklüyor.

Özellikle futbolu yöneten yöneticilerimizin yaklaşımları çok önemli. Kimse bu işler için büyük maaşlar almıyor, belki herkes futbolun idaresi için daha fazlasıyla ter akıtıyor, maddi masraflar yapıyor ve ancak bir sezonda bir takım şampiyon olabiliyor.

Futbolun tarihi sadece şampiyonlardan ibaret gibi görünse de asla öyle değildir. Gerçek futbol, emeğin futbolu, yenilenlerin tarihinden oluşur. Yenilenlerin tarihi ise bir talih değildir. Uzun zaman gerektirir ama bir gün tersine dönüverir bu tarih.

Bu nedenle acımasız yolsuzluk, soysuzluk ve zaman değirmeninde kendini koruyan, kendini güçlendiren SONKİŞOTLAR her daim olacaktır.

Erdemden, dürüstlükten, insan onurundan ve hak-hukuk denen soğuk kavramları bir yaşam biçimine dönüştürmüş insanların futbolundan yükselen gülümseme her yere egemen olamasa da bir gün bu SONKİŞOTLAR gülecektir.

Futbolun yarattığı kirlenmeye ve kirlenmişlerin yazdığı tarihe inat…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..