REKLAMI GEÇ

SEÇİM BİTTİ SPOR BAŞLASIN

SEÇİM BİTTİ SPOR BAŞLASIN

Uzun süredir seçim gündemli bir süreç yaşadık ve bitti. Şimdi bütünşehir yasasıyla mahalleye dönüşen yerlerde spor ve kulüp faaliyetlerini  nasıl kurgulayacağız? Büyükşehir ve ilçe belediyeleri üzerinden ilerleyecek bir organizasyon olacağı kesin gibi. Ancak gerek spor kulüplerinin liglere katılabilme imkanlarının sınırlı oluşu, gerekse spor altyapı çalışmaları yapabilecek kadroların, imkanların ve tesislerin yetersiz oluşu en önemli sorunlar durumunda. Daha önce Denizli Belediyesi merkezde ücretsiz kurslar ve faaliyetlerle…

/ DENİZLİSPORHABER / 3 Nisan 2014 Perşembe, 10:41

Uzun süredir seçim gündemli bir süreç yaşadık ve bitti.

Şimdi bütünşehir yasasıyla mahalleye dönüşen yerlerde spor ve kulüp faaliyetlerini  nasıl kurgulayacağız?

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri üzerinden ilerleyecek bir organizasyon olacağı kesin gibi.

Ancak gerek spor kulüplerinin liglere katılabilme imkanlarının sınırlı oluşu, gerekse spor altyapı çalışmaları yapabilecek kadroların, imkanların ve tesislerin yetersiz oluşu en önemli sorunlar durumunda.

Daha önce Denizli Belediyesi merkezde ücretsiz kurslar ve faaliyetlerle önemli spor çalışmaları yapmıştı. Ancak elit spor ve yetenekli sporcuların kulüp ve lig düzeyinde çalışması ve temsil sorunu o zaman da çözümlenememişti. Şimdi de sınırları büyüyen ilimizde bu sorun daha da önemli duruma gelecektir.

Çameli’den, Beyağaç’a, Çivril’den Bekilli’ye uzanan geniş bir coğrafyada buralara spor hizmeti ulaştırmak, büyük ve programlı çalışmaları zorunlu kılıyor.

Özellikle belediyeciliği kalkan kasabaların amatör futbol yapan kulüpleri yeni sezonda nasıl liglere katılabilir?

Federasyona üye toplam 29 futbol kulübü kalkan kasaba belediyeleri ile ilçe belediyeleri tarafından az da olsa destek bulabiliyordu. Toplam 19 ilçe takımı da ilçe belediyelerinin önemli desteği ile halen faaliyet yürütebiliyor. Bu belediyeler malzeme yardımı yanı sıra yeni yönetmelikle maddi yardım yapma imkanına da sahip olmuştu. Ama yine bir çoğunda yeterli maddi ve eğitsel destekleri aldıkları söylenemez.

Büyükşehir Belediyesi olarak, halen faaliyetleri devam eden toplam bu 38 futbol kulübü ile ilgili ulaşım, sağlık, spor malzemesi, saha ve tesis imkanları bakımından nasıl bir hizmet sunulacaktır?

Başta atletizm, cimnastik ve salon sporları olarak diğer branşlarda okul ve kulüplerimiz açısından yeterli spor faaliyetleri, ligler ve turnuvalar yapılabilecek mi?

Asıl önemlisi profesyonel futbol ve elit düzeyde faaliyete katılabilecek yetenekli sporcularımız için onları Türkiye şampiyonalarında vitrine çıkarabilecek miyiz?

Bu soruyu kayak branşında faaliyet yürüten NİKADOS Kayak spor Kulübü başkanı olarak kendime de yöneltiyorum. Nikfer Bozdağ kayak merkezi gibi bir imkan faaliyete geçerken önümüzdeki kış kayak federasyonunun yapacağı yarışmalara katılabilecek miyim?

Elbette bu sorulara evet olarak yanıtlayabilmek için biraz zamana, biraz planlamaya, proje birlikteliklerine ve elbette ekonomik olanaklara gereksinim var.

Beklentimiz doğruların yaşam bulması, spora yatırımın ciddiyet kazanmasıdır. Bunun için de sanırım idareciler kadar kulüp yöneticilerine de sorumluluklar düşüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 3 Nisan 2014, 18:01

Hakancım Kayak il temsilcisi olarak Federasyona ,Kayak hocası kursu ve Kayak hakemliği kursu için müracatta bulunduk haber bekliyoruz,tabii tesisilerimizinde bir an evvel bitmesi şart koşulmaz ise.Bence en önemlisibu.