REKLAMI GEÇ

ŞİİR VARSA PUAN VAR

ŞİİR VARSA PUAN VAR

    Şiir hayatımızın daha da dışında kalıyor, önceliklerimiz her daim şiirin önüne geçiyor ya; daha da yalnızlaşıyor, yabancılaşıyor ve inceliklerimizi unutmaya başlıyoruz. Giderek şiirsizlik de bizi kuşatıp toplumsal bir bataklığın ortasına fırlatıyor. Oysa şiir olsa, içimizdeki insan yanlarımız ortaya çıkacak. Bu kirlenme, kabalaşma ve yozlaşma çağında güzellikleri ortaya çıkarabileceğiz. İlginç bir bilgi dikkatimi çekti, şiir ve futbol arasında sonuç ilintili bir başarı öyküsü….

/ DENİZLİSPORHABER / 29 Nisan 2014 Salı, 13:10

 

Şiir hayatımızın daha da dışında kalıyor, önceliklerimiz her daim şiirin önüne geçiyor ya; daha da yalnızlaşıyor, yabancılaşıyor ve inceliklerimizi unutmaya başlıyoruz.

Giderek şiirsizlik de bizi kuşatıp toplumsal bir bataklığın ortasına fırlatıyor.

Oysa şiir olsa, içimizdeki insan yanlarımız ortaya çıkacak. Bu kirlenme, kabalaşma ve yozlaşma çağında güzellikleri ortaya çıkarabileceğiz.

İlginç bir bilgi dikkatimi çekti, şiir ve futbol arasında sonuç ilintili bir başarı öyküsü. Denizli Şiir Otel, ilimizin şiir ve sanat konseptli tek mekanıdır. Lobiye ilk girdiğiniz andan başlayarak her odasına, her rafına, adeta kapı pervazlarına dek sizi şiir karşılar, girdiğiniz an şiire bulaşırsınız.

İlimize futbol ve basketbol oynamak için gelen ve otel olarak kendine Şiir Butik Otel’i seçen takımlar ilimizden görece başarılı sonuçlarla ayrılmışlar. Daha doğrusu bu sezon otelde kalan 6 futbol 1 basketbol takımı oynadığı karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmemişler, 2 beraberlik alarak ilimizden şiir ve puanla ayrılmışlardır. Bu takımlarımız Akçaabat Sebatspor, Arsinspor, Silivrispor, Bergamaspor, Tekirovaspor, Derincespor ve basketbolda da Ankara DSİ spor.

Bu istatistik bir veri kokan sonuçlar deplasmana gelen ve şiirle buluşan spor kulüplerinin başarı yakalamasına yönelik dikkat çekilmesi gereken bir olgudur.

Sportif rekabette optimal başarı yakalama, yapılan ön hazırlıklar ve müsabakaya konsantrasyon geliştirme süreçleriyle de önemli boyutta örüntülenir. Maç öncesi düşünsel hazırlığını şiirle gerçekleştiren, bilincini ve psikolojik birikimini performansına aktaran ve bir davranış, kültür geliştiren sporcunun bu alanda ciddi ölçüde bir kültür performansı sergilediğine tanık olmaktayız.

Şiir ve futbolun kardeşliği sonuç içerikli de bir başarı ortaya çıkarmış olamaz mı bu örnekte? Yendikleri takım ağırlıklı olarak bizim takımlarımız. Öyleyse bizim takımlarımız da, bizim teknik ekiplerimiz de bizim yöneticilerimiz de şiirin, sanatın ve estetiğin bu gücünü kavramalılar.

Altınordu örneği ülkemizde yükselen yeni bir yıldız olarak parlamaktadır. Sadece futbolun değil, kültürel ve bilimsel verilerin gerçekleriyle örgütlenirseniz hem başarı hem de haz duygusu yaratırsınız.

Yaşamın her alanında olduğu gibi futbolda da estetiği ve güzel davranışları açığa çıkaran yapılanmalar, geleceğin başarısını yakalayacak olan oluşumlardır.

Şiir bu olanağı yaratan, insanın derinliklerine inen, onu kuşatan ve yaşama duygusu ve sevinci veren sanat alanıdır. Şiiri hayatına katmayanlar da şiirsizliğin sancısını karnında yaşayacak olanlardır.

Performans kültürü dediğimiz olgu da sadece antrenmanlarla, fiziksel yüklenimlerle, beslenme ile kazanılmaz. O insanlık tarihinin birikimleriyle, insanlık duygusunun evrenselleşmesiyle ve elbette kültürle, sanatla ve bilimle kazanılır.

Teşekkürler Şiir Otel. Teşekkürler şiir ve şiirle buluşmasını gerçekleştirmiş spor insanları….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..