REKLAMI GEÇ

VİZYON KENT SPOR VE SANATLA OLUR

VİZYON KENT SPOR VE SANATLA OLUR

Kentleşme olgusu binalarla, AVM’lerle, duble asfalt yollarla, alt-üst geçitlerle oluvermiş olsaydı bugün Denizli gerçekten de çağdaş, modern bir kültür, sanat, spor ve turizm kenti olurdu.   Denizli bugün yer altı doğal kaynaklarının yer üstü tarihi dokusuyla, insanın yaratıcılığı, emeği ve yarattığı şaheser tarihsel birikimiyle adını dünyaya açıyor. Laodikya, Hierapolis, Pamukkale Travertenleri ve hemen her köşesinde zengin bir kültür hazinesi olarak ayakta kalmayı başarmış doğası…

/ DENİZLİSPORHABER / 24 Ocak 2014 Cuma, 11:39

Kentleşme olgusu binalarla, AVM’lerle, duble asfalt yollarla, alt-üst geçitlerle oluvermiş olsaydı bugün Denizli gerçekten de çağdaş, modern bir kültür, sanat, spor ve turizm kenti olurdu.

Denizli bugün yer altı doğal kaynaklarının yer üstü tarihi dokusuyla, insanın yaratıcılığı, emeği ve yarattığı şaheser tarihsel birikimiyle adını dünyaya açıyor. Laodikya, Hierapolis, Pamukkale Travertenleri ve hemen her köşesinde zengin bir kültür hazinesi olarak ayakta kalmayı başarmış doğası ve tarihiyle…

Buna biz modern insanlar ne katıyoruz peki?

Günümüzden bin yıl sonra bizde insanlığa armağan olabilecek ne tür bir değer bırakacağız?

Bir eser oluşturmak, onu sanatla bezemek ve insanlığa değer hazinesi olarak bırakmak büyük bir cesaret, güçlü bir yaratıcılık gerektirecektir.

Denizlimizin vizyonuna önemli değerler katacak bir projeyle karşınıza çıkıyoruz şimdi. Denizli’nin dünyaya açılan yeni bir penceresi olsun diye, İKİ BEYAZI BİR KOŞUYLA BİRLEŞTİRİYORUZ.

NİKADOS (Nikfer Kayak, Doğa Turizmi Gençlik ve Spor Kulübü) olarak Denizli’nin beyaz cenneti Pamukkale travertenlerinden, 2. Beyazı Nikfer Bozdağ Kayak Merkezi’ne 100 kilometrelik ULTRA MARATON fikri koşusunu başlatıyoruz.

Denizli’ye yeni bir vizyon katmak için aynı gün Pamukkale’de sıcak termal havuzda yüzüp arkasından Nikfer Bozdağ Kayak Merkezi’nde kayak yapma olanağını sunan bir şehre saygımızı ifade etmek istiyoruz.

1 Şubat 2014 Cumartesi akşamı saat 22.00’de ilimizin gururu olmuş dünya elit sporcusu İbrahim Efilti, bu ultra maraton fikrinin uluslar arası düzeyde bir yarışa dönüşmesinin sağlanması için NİKADOS’la işbirliği edip koşuyu başlatıyoruz.

2 Şubat Pazar günü sabah 09.00’da da Nikfer Atatürk meydanında bir çok uluslar arası yarışlarda taşıdığı Türk bayrağını NİKADOS başkanı Hakan Keysan’a teslim edecek olan ünlü sporcumuz 18 kilometrelik Bozdağ etabını da bu yazının da sahibi ile birlikte koşacak.

Batı bölgesinin ulaşımı en kolay yeri olacak olan Nikfer Kayak Merkezi, muhteşem karı ve doğasıyla Pamukkale ile bağ kuracak, sadece spor, tarih ve sanat yoluyla değil, turizmiyle de dünyaya doğru yeni bir açılım yaratacaktır.

Dünyada giderek ilgi odağı haline gelen ve ülkemizde de çeşitli bölgelerde yapılan Ultra Maraton (42 km üzeri koşular) Denizli için de yeni bir imkan yaratabilir. Kültürel, sanatsal, sportif ve sosyal bir değer ortaya koymak, ben yaptım oldularla değil, orijinal, çok katılımlı ve yaşama yeni bir bakış açısı yaratan faaliyetlerle mümkün olabilir.

NİKADOS bu karakterle hareket ediyor ve değerli sporcumuz İbrahim Efilti ile birlikte Denizli’ye yeni bir sportif açılımın ivmesini başlatıyor. Gerekli destekleri alabilirsek BEYAZ CENNETTEN 2. BEYAZ NİKFER’E ULUSLAR ARASI ULTRA MARATON 2015’İ gururla yapacağız. Destek bulamasak da biz NİKADOS olarak yapacağız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..