REKLAMI GEÇ

Seyirci”SİZ”

Seyirci”SİZ”

28 Mart 2014’ün gecesi, saat 02:00 suları.. Tam tribünleri bırakmayı kafama koymuş ve artık takım sevgimi uzaktan yaşamamın, atkılarımı naftalinlememin zamanının geldiğini düşündüğüm zamanlarda saçma-sapan bir şey oldu. Bugün güneş doğduktan sonra saat 14:00 sularında birçok hemşerimin sevdalandığı takımın maçı oynanacak. Evet, Cuma 14:00.. Evet evet, Ptt 1. Lig maçı.. Yanlış okumayı, yanlış anlamayı isterdik ama maalesef hafta içi bir günde mesai saatleri içinde…

/ DENİZLİSPORHABER / 28 Mart 2014 Cuma, 13:05

28 Mart 2014’ün gecesi, saat 02:00 suları..
Tam tribünleri bırakmayı kafama koymuş ve artık takım sevgimi uzaktan yaşamamın, atkılarımı naftalinlememin zamanının geldiğini düşündüğüm zamanlarda saçma-sapan bir şey oldu.

Bugün güneş doğduktan sonra saat 14:00 sularında birçok hemşerimin sevdalandığı takımın maçı oynanacak.
Evet, Cuma 14:00..
Evet evet, Ptt 1. Lig maçı..
Yanlış okumayı, yanlış anlamayı isterdik ama maalesef hafta içi bir günde mesai saatleri içinde takımımızın maçı var.
Dahası da var.
MAÇ SEYİRCİSİZ !
Denizlispor taraftarlarının saha dışında maç öncesi neden olduğu(!) olaylar yüzünden kapatılan sahamızdaki maçımız hem abzürt bir gün ve saatte hem de SEYİRCİSİZ !
Denizlispor yönetiminin saha kapatma cezasına itiraz etmemesi ise bizleri dumura uğratan apayrı bir durum.

TFF’nin 2011 yılında almış olduğu kararla artık seyircisiz maçları KADINLAR ve Çocuklar izleyebilecek!
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü ülkenin dört bir yanında tüm samimiyetsizliğiyle kutlayan bürokrasi güruhunun bir futbol müsabakası için biçtiği ceza “KADIN seyirci” !

Öyle ya, futbol erkek oyunudur. Kadınlar ise tüm dünyanın başına gelmiş en büyük cezadır madem. Neden cezalı maçlar kadınlara izletilmesin ki?
Nasılsa kadınlar ofsaytı da bilmez, kanatlardan aşan topun ceza sahasından filelere girdiğinde gol olduğunu da bilmez, yan hakemi, orta sahayı, santra çizgisini, forveti, sarı kartlık pozisyonları vs. nerden bilecek kadın kısmısı..

Orada bi durun efendiler! Biz Kadınlar bu dünyaya ceza unsuru veya ödül olarak gelmedik. Ne zaman bizlerin de birer insan olduğumuzu farkedeceksiniz? Amazon kadınları gibi katliam yaptığımız zaman mı?
Dünya futbolunda bir ilki başardığınızı zannederken cinsiyetimize hakaret ettiğiniz gibi, günümüzde futbolla ciddi bir şekilde ilgilenen bir çok kadının da onurunu kırıyorsunuz!
Biz kozmopolit şehir yaşamının içerisinde, Atatürk Cumhuriyeti Türkiye’sinde zaten istediğimiz zaman atkımızla formamızla stadyumlarda yerimizi alabiliyorken, siz bize neyin pozitif ayrımcılığını yaptığınızı sanıyorsunuz?
Sizin bize uygulamış olduğunuz bu hadsiz pozitif ayrımcılığı kesinlikle reddediyor ve kınıyoruz!
Anayasal protesto hakkımızı kullanıp, bize lutfetmiş olduğunuz “Seyircisiz” oynanacak olan maçta SEYİRCİ olmak istemiyoruz !
Zaten hali hazırda bizler SEYİRCİ değil TARAFTARIZ !
Bizler sadece Kadın değil aynı zamanda insanız !
Ve Medeni Kanunun Bize Verdiği Yetkiye Dayanarak bu kararı onaylayan ve uygulayan TFF’yi şiddetle KINIYORUZ !

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..