REKLAMI GEÇ

YİNE BİR UMUT YENİ BİR UMUT

22 Eylül 2015 Salı

Öncelikle ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet,  ailelerine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Geçen hafta oynanan bütün maçlarda teröre karşı ortak pankartlarla sahaya çıkılması da çok güzeldi. Aslında bunları geçen hafta yazmam gerekiyordu fakat elimizde olmayan sebeplerden dolayı geçen hafta yazamadım ve bu hafta yazmak istedim.

Elazığspor’ dan alınan 4-0’lık hezimetten sonra   verilen  milli maç arasının takımın toparlanması için iyi bir fırsat olduğunu  düşünüyordum. Hatta o maçın bir iş kazası olduğunu da yazmıştım. Fakat daha sonra gelen puan silme cezası ve gelişen diğer olaylar takımın havasını bozmuş ve Adanaspor’un bizim maça kadar gol dahi atamamış olmasına rağmen bizi 2-0 la geçmeleri  Göztepe maçını olmazsa olmaz bir hale getirmişti.

Göztepe karşısında sanki deplasman takımı gibi tutuk başladık. Üst üste iki pas yapamadık. Takım o kadar uyumsuzdu ki  kimin ne yaptığı belli değildi.  Buna  Mehmet hocayı da dahil ediyorum. Mehmet hoca  Mustafa Keçeli’den dahi yaratmaya çalışıyor. Geçen sezonda kendisine bu konuda çok eleştirilerim olmuştu. Elazığspor maçında orta sahada oyun kurucu olarak görev veriyor, bu maçta defansta stoper olarak görev veriyor, bu gidişle önümüzdeki haftalardaki beklentim kaleci olarak görev  vermesi.  Çok kişisel eleştirilere girmek istemiyorum ama altyapıdan yetişen Alperen Babacan gibi bir yetenek dururken Mustafa Keçeli’den  stoper yaratmak da neyin nesi.  Bu çocuk geçen sezon hangi maçta hata yaptı da bir daha forma yüzü görmüyor. Bence oynadığı bütün maçlarda gayet başarılı idi. Galatasaray’dan kiraladığın Emrecan için çocuğa hiç forma vermedin  ama  o Emrecan bu sene bizi beğenmedi bile. Yine çok umutla beklediğimiz Şevki Çınar nerede? Bu çocuklar ilk 18’de yoklar. Sebebi  henüz genç olmaları belki. Göztepe’de ikinci golün pasını veren  Salim İyik kaç yaşında, yine Altınordu’da futbol resitali yapan Cengiz Ünder kaç yaşında bir araştırılsın. Daha bunlar gibi bu ligde bir çok isim sayabilirim. Bunların yanında bizim Şevkiler falan orta yaşlı futbolcular.

Beş tane yabancı oyuncumuz var ama bir türlü sahaya çıkartamıyoruz. Yıllardır yabancılardan yana şansımız tutmadı. İlk defa bu sezon transfer edilen yabancılardan umutlu idim ama yine hayal kırıklığı yaşıyorum. Diğer takımların yabancı oyuncularını izledikten sonra bizimkiler amatör topçu gibi geliyor. Yıllardır bizim yabancılar ya sakat ya da formsuz.

En büyük sorun ise puan silme cezası.. Eğer bu puan silme cezası kesinleşirse bizim bu yıl ligde kalma umudumuz kalmaz. Takımımız zaten küme düşmemeye oynayacak kapasitede bir takım iken birde 3 puan veya 8 puan geriden başlamak öyle çok kolay değil.  Yönetim itiraz ettiğini falan duyurdu ama öyle af olan pek de örnek yok. Belki 8 puanı ödemeler yapılarak 3’e indirebilirler. 3 puan telafi edilebilir belki ama 8 puan olursa telafinin zor olduğunu düşünüyorum.

Gelecek hafta Giresunspor deplasmanı var. Mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Fakat kazanırız diyemiyorum, çünkü takımda o kazanma ruhunu göremiyorum. Eğer biz bu maçtan puan kaybıyla ayrılırsak önümüzde ki süreç çok zor geçer, ama ben Giresun’dan puan alacağımıza inanmıyorum.  Yönetim hocamızın arkasındayız diye bir açıklama yaptı, fakat önümüzde zor bir fikstür var. İki hafta üst üste Giresun ve Ş. Urfa deplasmanları, arkasından sahamızda zor bir Balıkesirspor maçı ve yine çok zor Malatyaspor deplasmanı var. Yani dört haftanın üçü deplasman ve içerideki maçımız ise ligin en güçlü takımlarından biriyle. Zaten bu maçların sonuçları bazı dengeleri  ve taşların yerine oturmasını sağlar. Bizler şimdiden bunları düşünmeyelim. Bütün konsantrasyonumuz önümüzdeki hafta oynayacağımız Giresunspor  maçında olsun..

Umut fakirin ekmeğidir.

Yine bir umut, yeni bir umut….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..