REKLAMI GEÇ

ARAYA ADAM SOKMAYIN!

19 Ekim 2013 Cumartesi

Pazartesi günü Denizlispor için tarihi bir gün olacak. Kongrenin tek adayı Mehmet Özsoy’un görevi devraldığı gün olarak kayıtlara geçecek bu önemli gün…  Aynı zamanda yeşil siyahlı kulübün kaderinin de değiştiği gün olacak diye düşünüyorum.

İktidar ilk kez Denizlispor hakkında doğru bir karar verdi hakkını teslim etmek gerekir. Özsoy’u zaten anlatmaya gerek yok.

Geçen bir yıllık dönemde kulübün ne büyük sıkıntılar çektiğini, kamuoyundaki itibarının nerelere kadar gerilediğini gördük, tanık olduk, üzüntü ve kaygıyla izledik. Şimdi iş bilen bir yönetimin görev almasını bekliyor ve umuyoruz.

Ama bir konuya dikkat çekmekte fayda var. Son dönemde Denizispor yönetimlerinde pek çok zorlama isim olduğunu gördük. Ne bilgi ve beceriye sahip ne de maddi katkı koyma özelliğine haiz… Bu insanlar kulübe tek kuruş fayda getirmedi.

Bugün kamuoyunda adlarını herkesin bildiği fakat yarardan çok zarar getiren bu insanların tek dertleri kendi reklamlarını yapmaktı o da oldu. Ciddi varlıklara sahip olmalarına rağmen insanlar tarafından tanınmayan ve saygı gösterilmeyen bu kişilerin Denizlispor’u bir araç olarak kullanmaları doğrusu bu renklere gönül veren herkesi öfkelendiriyor.

Bu nedenle yeni yönetime ‘adam monte etmek’ düşüncesinde olunmamalıdır. Bu insanlar da araya adam sokmayıp doğrudan görevi Özsoy’dan talep etmelidir. Emniyet Müdürü Zeki Bulut’u araya koyup yönetici olmak, bir kamu görevlisinden, yüklenebileceğinden fazlasını istemek olur. Müdürün de aklıselim davranıp en azından Denizlispor konusunda başkanın üstünde bir erk olmadığını bu insanlara hatırlatması gerekir.

Aksi halde herkes bıraksın da bürokratlar yönetsin kulübü… Oysa onlar, Denizlispor daha geçen sene ‘kayyum’a düşecek diye çok endişeleniyorlardı.

Kuşku yok ki herkesten faydalanılmalı. Zaten herkes konu Denizlispor olduğunda bunu doğal bir vazife olarak görmeli. Fakat birkaç sene sonra tayini çıkıp bu kentten ayrılacak ve bir daha geriye dönüp bakmayacak olanların, bizler ve bizlerin değerleri hakkında karar verici olmamaları gerekir.

Valiyi, müdürü, belediye başkanını araya sokanlar ise zavallıdır. Ortaya çıkıp daha görev talep edemeyenlerin bu renklere faydası dokunabileceğini de sanmıyorum.

 

GENÇLER OLMALIDIR

Özsoy’un en takdir edilen uygulamalarından birisi de yönetiminde gençlere yer vermesidir. Bugün adı Denizlispor ile anılan çok sayıda genç işadamının tanınıyor olmalarının nedeni Özsoy’dur. Bu yönetiminde de gençlere yer vereceğine inanıyorum.

Elbette bir yandan kendini yetiştirecek bir yandan da kulübe ağabeylerinin nezaretinde hizmet edecek gençlerden söz ediyorum. Bir kulübün geleceğinden bahsederken herkesin mutlaka bahsettiği ilk konu altyapıdır. Fakat idareci altyapısını oluşturmakta da fayda var. Bugünün gençleri, yarının başkanları, büyük yöneticileri olacaklardır.

Darmadağın olmuş bir camiaya yeni isimler kazandırmak geleceğe yapılan ciddi bir yatırımdır.  Bu dönem yönetimde bir de bayan olmasını arzu ediyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..