REKLAMI GEÇ

ARTIK EHİLLER BU İŞE DAHİL EDİLMELİ

7 Şubat 2018 Çarşamba

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim… Bu insanları kaybetme lüksümüz yok. Her daim kapımızda bizi bekliyor olacak da değiller…

***

Denizlispor, Reha Erginer ile yollarını ayırdı. İlk başlarda takıma dokunuşu ümit vermiş olsa da sonradan tekdüzeliğe gerileyişi kaderimizi de çizmeye başladı doğrusu.
Bu aşamada ara transfer dönemi umut oldu. Hepimiz takıma takviyelerin yapılması durumunda işlerin yoluna gireceğini düşündük. Ne var ki; üç maç sonunda kimsenin hocadan beklentisi kalmadı, başarısızlıktan sorumlu tuttu. Takımdan ayrılmasını istemeyen kimse kalmamıştı. Bu ayrılık kötü bir zamanda gerçekleşmiş olsa da kimsenin itirazı olmadı.

***

Şimdi yeni bir dönem bekliyor Denizlispor’u. Fakat böyle belirsizlik dönemlerinde hep akıllara Denizli’nin kendi evlatları geldi, gelmeye de devam edecektir.
Yanlış anlaşılmasın. Neden Denizlili bir teknik adamı takımın başına getirmiyoruz diye sormuyorum. Neden sağlıklı bir dönemde Denizlili teknik adamlara güvenmiyoruz, haklarını ellerinden alıyoruz diyorum.
Öğrendik ki, takımı bu hafta Bülent Ertuğrul maça çıkaracak.

***

Bu kentte bir Yaşar Güngör gerçeği var. İster beğenin ister beğenmeyin. Televizyon programlarındaki yorumlarından rahatsız olabilirsiniz.
Bilgisiz, yetersiz, yapamaz diyemezsiniz…
Hem de en iyisini yapar… Ama şans vermek, elinden tutmak yerine her zaman ‘bizim oğlan’ muamelesi görmesi artık can sıkıcı boyutlara ulaştı.
Ali Yalçın var. Her zaman söylüyoruz. Takımı emanet aldığında kötü işler yapmadı. Kenan Atik var. Aynı kaderi  paylaştı.

***

Hatta takımın başına getirilen bazı teknik adamlar (isim vermem doğru olmaz) bu ismi geçen kişilerden birazdan da ismi geçeceklerden son derece düşük kapasitede olmasına karşın görev verildi… Biz yine bu insanları görmezden geldik.
Denizli’de bir Hasan Şermet gerçeği var. Ekibi ile birlikte yaptıkları ortada.
Biz onu görmek istemiyoruz… Aklımıza bile gelmiyor. Ben bu insanlara gönül rahatlığı ile takımın sorumluluğunun verilebileceğine inanıyorum.
Hakan Dolutaş var. Yaşar Işık var… İlle de baş sorumlu olarak olmasa da bu insanlardan hem takımın A takım teknik ekibi hem de izleme, değerlendirme ekipleri kurulabilir.
Neden bu insanlara karşı alerjik duruşa sahibiz…
Hepsinin ya da bir kısmının içinde olabileceği çok kaliteli bir teknik ekip kurulabileceğine kuşkum yok.

***

Şimdi birileri çıkıp hepsine şans verildi ama kullanamadılar filan diyecektir.. Bu insanların hiçbirine uygun koşullarda takım teslim etmedik. Hem 2 ve 3. liglerdeki takımlarımızda hem de süper lig ve 1. lig dönemlerimizde hep kriz evrelerinde takım emanet ettik. Ve kaderimizi değiştirmelerini istedik. Bazen başarılı oldular bazen de olamadılar.
Sağlıklı koşullarda, sağlıklı bir kadro asla teslim etmedik ve bu insanların potansiyellerini göremedik.
Daha ne kadar Denizlispor’u ya da Denizli’yi beklerler bilmiyorum. Ama ‘hazır kıta’ muamelesini hak ettiklerine inanmıyorum. Bu insanları kaybetmemeliyiz.
Denizlispor’un geleceği için bilgilerinden faydalanmak zorundayız.

RANDEVU SORUNU
Daha önce yazmıştım. Bizim şehrin büyüklerinin spor kulüplerine bakışında bir problem var. Biraz daha önceliği hek ettikleri halde bu muameleyi alamıyorlar.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeyekci’nin Denizlispor ile ilişkisi son dönemlerde pek iyi değil anladığım kadarıyla. Yönetim hep birlikte bakanı ziyaret edemedi ya da bakanla başka koşullarda bir araya gelemedi ve derdini anlatamadı.
Hatta kentimizin valisi Hasan Karahan ile de bir araya gelmek mümkün olmadı. Bunlara değinmiştik.
Öğrendim ki, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Kızılcabölükspor yönetimine randevu vermemiş.
Olacak iş değil. Kızılcabölükspor da bu kentin takımı. Üstelik başarılı bir kulübü.

Denizli’de onbinlere spor yaptırma isteğindeki bir başkanın spor kulüplerine karşı mesafeli olduğunu düşünmek istemiyorum. Hele ki, Kızılcabölükspor’a karşı. Mutlaka bir araya gelinmeli, talepleri sorunları dinlenmeli. Profesyonel ligdeki son iki kalemizden biri bu kulüp. Onları kaybetmemeliyiz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..