REKLAMI GEÇ

HOROZ BUNU HAKETMEDİ

16 Şubat 2014 Pazar

Ligin favori ekiplerinden olan ve haftalardır kendi evinde üst üste maç kazanan Ankaraspor karşısında Denizlispor’un çok büyük varlık gösteremeyeceğini düşünenler çoğunluktaydı.

Çoğu tanıdığım bu maçı yeşil siyahlıların farklı kaybedeceğini düşünüyordu. Nitekim ben aynı görüşte değildim ve bunu bir önceki yazımda da yazmıştım.

 

Kağıt üstünde Ankaraspor’un üstünlüğünü açıkça ifade etmekte fayda var. Fakat maç başladığında durumun hiç de öyle olmadığı rahatlıkla görülüyordu. Elbette topla daha fazla oynayan oyunu kontrol eden takım Ankaraspor’du… Fakat kontralarla tehlikeli olabileceğini gösteren Denizlispor oyunu bırakma niyetinde değildi.

 

Kuşku yok ki Denizlispor teknik heyeti tartışmalı hakem kararlarını maç planına dahil etmemiştir. Maç içindeki tercihlerini ev sahibi lehine kullanmasını bir noktaya kadar hoş görebiliyorsunuz.

 

Fakat Kahe’nin kafasına yediği tekmeyi eminim turnuvalarda karateciler bile atamıyordur. Böyle bir pozisyonda sarı kart göstermek, iki metre havadaki topa ayakla müdahale etme girişimini ‘normal’ karşılamak ve sadece sarı kartla cezalandırmak kötü bir hakem tercihiydi.

 

Yeşil siyahlıların yediği gole dikkat ederseniz; hem Denizlispor hem de Ankarasporlu oyuncuların bir kısmının oyunu bıraktığını rahatlıkla görürsünüz. Çünkü Murzaev yaklaşık iki dakikadır yerde kıvranıyordu. Murzaev’in sakatlandığı pozisyon bir Denizlispor akını başlangıcı olduğu için o akının tamamlanıp daha sonra oyunun durdurulması gerekiyordu. Hakem top Ankaraspor’a geçtiğinde kendi defanslarından çıktıklarında hatta sakat Murzaev’in yanından geçtiklerinde dahi oyunu kesmedi. Bu da yeşil siyahlılar aleyhine ikinci ciddi sonuçlar doğuran karardı.

 

Yordanov’un Abdullah ile girdiği pozisyona ise söyleyecek hiçbir şeyim yok. Abdullah’ı geçmiş ve ceza sahası çizgisi üzerinde topu önüne almıştı. Kaleci ile arasında kimse olmadığı gibi, bu araya girebilecek herhangi bir futbolcu da görünmüyordu. Abdullah Yordanov’u çekti ve düşürdü. Hakem mutlak kırmızı kart göstermesi gereken ikinci pozisyonu da sarı ile geçiştirdi.

 

Görünen o ki Denizlispor’un rakibine bir değil beş gol atması bile mağlubiyetini değiştirmeyecekti. Hakem Serkan Çınar mutlaka bir yolunu bulacaktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

seçkin   -  Bağlantı 18 Şubat 2014, 10:53

kaç paralık adamsın uleyn yazından sonrakı en beğendiğim yazın. tebrikler..

hakan   -  Bağlantı 17 Şubat 2014, 16:26

selami yazıların da tespit tam yerinde oluyor en son “kaç paralık adamsın uleyn” yazında bu tadı almıştım şimdi de bu… çok iyi..

murat sucu   -  Bağlantı 17 Şubat 2014, 16:23

rıza çalımbay… rıza çalımbay… rıza çalımbay…

FİKRET   -  Bağlantı 17 Şubat 2014, 12:54

ÇOK ACİL TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİĞİ LAZIM,ÖZCAN HOCADANDA ALLAH RAZI OLSUN AMA KAN DEĞİŞİKLİĞİ ŞART.HEMDE İYİ BİR HOCA.HA GAYRET BAKALIM ÖZSOY BAŞKAN GÖSTER KENDİNİ

tevfik   -  Bağlantı 17 Şubat 2014, 09:31

arkadaşlar lütfen biraz gerçekçi olalım. hoca hoca hoca. bizatiyle olmaz bu iş. bloklar arası boşlukları kapatamayan orta saha forvet arası kopuk olan alıp veremeyen teknik taktik açıdan eksik olan bu takıma hakem bahanesini bularak bu haftada bu…