REKLAMI GEÇ

HOROZ ESKİYE DÖNMESİN

17 Ekim 2017 Salı

Ligde Reha Erginer önderliğinde Gazişehir karşısında ilk galibiyetini alan Denizlispor, herkesin Manisaspor karşısında çok daha umutlu olmasını sağlamıştı.

Bu zorlu maçı kazanacağını en kötü durumda beraberlikle döneceğini düşünenlerdendim.

Nitekim karşılaşma başladığında eski maçlara göre daha derli toplu bir görüntü verdi takım. Bu durumun Manisaspor’un oyun tarzından kaynaklandığını anlamak ise maalesef ikinci yarıya nasip oldu.

Cenk’in tam olarak hazır olmaması nedeniyle kadroya alınmayışı beklentilerimizle örtüşmese de anlayışla karşıladık.

Kappel’in maç eksiğini tamamlayıp üzerine kattığını gördük. Ziya ilk yarıda son derece etkiliydi. Bu aşamada işler yolunda giderken Yasin Ozan’ın durumu da fazla sırıtmadı.

Maçın başında Kappel ile gelen sayı yeni dönemin habercisi gibiydi. Ziya’nın daha sonra soldan çıkarıp Kappel’in direk dibine nişanladığı ikinci pozisyon tam bir talihsizlikti.

Burak ve Anıl son derece istekliydi. Anıl üretkenliği ile ön tarafa hayat verdi. İkinci yarıda koşu temposi düşse de, uzun bir açıklıkta oynamak zorunda kalsa da sahada kaldığı 60 dakikalık sürede eleştirilecek yanı yoktu.

Ne varki ikinci yarıda işler tamamen tersine döndü. Manisaspor sazı eline aldı ve oyun üstünlüğünü maç sonuna kadar bırakmadı. Geride top yapamaz duruma gelen Horozlar, topu rakip kaleye götürmekte bile zorlandı. Asil Kaan’ın yediği goldeki hatasının yanı sıra iki karşı karşıya topu çıkarması Denizlispor adına son derece büyük şanstı.

Tahacan Velioğlu, Taşkın İlter son derece yetersizdi. Yasin Ozan her zamanki gibi saç baş yoldurttu.

Takımın birbirine attığı hazır olmayan paslar baskı karşısında hep pozisyon olarak Denizlispor kalisine döndü. Sankoh’un oyuna alınması ile orta sahada denge biraz daha sağlandıysa da yeterl olmadı. Ziya’nın yer değişikliği sonrası maçtaki etkisi sıfıra indi.

Denizlispor’un iyi bir golcüye olan ihtiyacı yine net görülür şekilde ortaya çıktı. Cihan oyuna sonradan girmesine rağmen katkı koyamadı. Manisaspor defansının gerideyken de öne geçmek için sayı ararken de çakılı oynaması arkada istediğimiz boşlukları bulmamıza engel oldu.

Art arda gelen sarı kartlar zaten kaybedilmiş dengeyi tamamen bozdu.

Maçın süresi bir beş dakika daha olsa Manisaspor galibiyet sayısını bulacaktı. Teknik Direktör Erginer’in hamle şansının yeterli olmaması, yani yedek kulübesindeki eksiklik Horozun en büyük problemlerinden biri olarak göze çarptı.

Takımın maçın son bölümüne doğru oyundan düşüşü kuvveti açısından da endişe verici bir durumdu. Arkada sürekli dengesiz yakalanmalar, topu her uzaklaştırdıklarında duvara toslar gibi yeniden manisaspor ataklarına dönüşmesi sıkıntı vericiydi.

Axel Meye’ye karşı bir tedbir alınamaması başa büyük dertler açtı. Tüm olumsuzluklara rağmen bu şartlarda beraberlik iyi skordur. Deplasmanda alınan her sayının önemi var.

Bu maçtaki ikinci yarının Teknik Direktör Erginer’in de istediği tablo olmadığına eminim. Umarım süreç içinde takım kendi istediği seviyeye yükselir. Görünen o ki Denizlispor’un istenilen noktaya gelmesi biraz zaman alacak ama eskiye dönüş sinyali verdiği ikinci yarı çok ciddi endişe verici ve rahatsız ediciydi.

 

SELAMİ AYDIN

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..