REKLAMI GEÇ

O haberi neden yayından kaldırdık?

10 Haziran 2015 Çarşamba

 

Denizlisporhaber.com’da dün bazı okulların basketbol potalarının yeşile boyandığı ve yarattığı çirkin görüntüyü haber yapmıştık. Velilerin ulaşıp durumu anlatmasının ardından ve birkaç okulda da benzer durumun oluşması nedeniyle mesleki refleksle yaptığımız haberi kısa süre sonra yayından kaldırdık. Çünkü mesleki refleksle, bir yanlış anlaşılmanın kurbanı olmuştuk.

 

Denizlisporhaber.com olarak dün manşetten girdiğimiz bir haberi yayından kaldırdık. Bu durum gerek Denizlisporhaber.com gerekse Denizlihaber.com okurlarının alışık olduğu bir durum değil.

 

Haber Merkezefendi ilçesindeki bazı okul bahçelerinde bulunan basketbol potalarının gelişi güzel yeşile boyanması ve oluşturduğu gerçekten çirkin görüntüyü anlatıyordu. Haberin kaynağı o okulda bulunan öğrencilerin velileriydi.

 

Birkaç okulda birden oluşan gerçekten çirkin görüntüleri, mesleki refleksle eleştiren haberlerimizi yayına verdikten kısa süre sonra, gerçekten bir yanlış anlaşılmanın kurbanı olduğumuzu gördük.

10062015_selofotoic

Ve apar topar haberi yayından çektik.

 

Çünkü potaları o çirkin görüntüye bürüyen şey, Merkezefendi Belediyesi ekiplerinin nihai boyası değil, astarlama çalışması olduğunu öğrendik. Merkezefendi Belediyesi’nin okul bahçelerindeki basketbol potalarına yönelik proje kapsamında bakımlarının yapıldığı ve yapılan yeşil boyanın sadece bu çalışmanın astarlama bölümü olduğunu öğrendik.

 

Gazetecilerin zaman zaman mesleki refleksle yanlış yapabileceğini bir kez  daha anladığımız bu haber nedeniyle okurlarımızdan özür diliyor, güvenilir ve sorumlu yayıncılık ilkemiz gereği haberi yayından kaldırdığımızı belirtmek istiyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Cem Cebir   -  Bağlantı 10 Haziran 2015, 12:22

bu hastalığın literatüre girmiş adı AKPFOBİA’dır. Sakın parti sempatizanı olduğum sanılmasın ama, ne turkuaz işareti, ne kravatı yahu. Direklerin, tel örgü demirlerinin rengine baksana… Yayınlamadığınız önceki yorumum daha güzeldi 🙂

Cem Cebir   -  Bağlantı 10 Haziran 2015, 11:43

Bence okurların yorum yapabilmeleri için önce küçük bir IQ testi uygulayın.

mustafa ali   -  Bağlantı 10 Haziran 2015, 11:29

Ya saçma sapan konuşmayın sprey boya ile astarlama mı olur. Seçim öncesi bazı okullara turkuaz işaret verilmiş işte. AKPnin sandık görevlileride aynı renk kravat taktılar. Belliki bir iş dönmüş.