REKLAMI GEÇ

OLAYLAR EŞLİĞİNDE GALİBİYET

2 Nisan 2018 Pazartesi

Bu sezon iki Ankaragücü maçı Denizlispor’un kaderini tayin etti. Ligin ilkyarısında deplasmanda iyi bir oyuna karşı alınan yenilgi Denizlispor’un ligdeki sürecini tayin etmişti. 2-1 kaybedilen maçtan sonra Denizlispor Balıkesir ve Rize’ye kaybetmiş ardından üç hafta berabere kalmıştı. Horozlar o Ankaragücü maçı ile düşme hattına gerilemişti. Kaderin cilvesi o ki dünkü maçla birlikte bu hattan çıkmayı başardı.

Ligin üst sıralarındaki takımlara karşı iyi skorlar üreten Denizlispor’un işi son üç maçını kazanan Ankaragücü karşısında bir hayli zordu. Süperligi kovalayan Ankaragücü takipçileri ile arasındaki puan farkını mümkünse açmak en kötü durumda korumak istiyordu. Ne varki zaman zaman ayağa iyi top yapan bu takımın duran toplar ve topu kenara indirmekten başka bir numarası yok. Ligde kazandığı maçların yüzde 90’ını taraftarı sayesinde aldığını her zaman konuşuyorduk.

Denizlispor karşısında İsmail Kartal, Putsila yerine formsuz Mbamba ile başlayınca bu iş Denizlispor’un ekmeğine yağ sürdü.

Daha 10’ncu dakikada gelen penaltı kararı ise konuk ekip adına işleri daha da zorlaştırdı, planlar değişmek zorunda kaldı. Saldıran bir Denizlispor bekliyorlardı ama artık daha kontrollü oynayan bir takım karşılarına çıkacaktı.

Penaltı pozisyonu gözümün önünde oldu. Çok sert olmamakla birlikte Ziya tam da dizinden darbe aldı. Açıkçası ligde böyle pozisyonlar sahanın her yerinde sıklıkla oluyor ve çoğunda faul bile çalınmıyor. Ama Ziya Alkurt futbol zekasını o pozisyonda iyi kullandı, faulü hakeme göstermeyi başardı.

Golden sonra Ankaragücü saldırırken Denizlispor bir süre bocaladı. 30’da Alihan’ın sarı kart görmesi tam da Denizlispor’un istediği şeydi. Buna karşın Alihan kısa süre içinde sarı kartlı olduğunu unuttu, sert ikili müdahalelere girdi, itiş-kakışın arasında kaldı.

Mehmet Akyüz’le kenardaki ikili mücadelesinde pozisyon gereği eli rakibinin yüzüne geldi. Mehmet abartılı bir tepki verdi, Alihan ise bu olaya daha da abartılı tepki gösterdi. Bu pozisyonla gelen sarı karttan sonra ikili arasında tatsız bir gerginlik saha içinde gözlendi. Bu gerginlikten mağlup çıkanın Alihan olacağı çok belliydi. Ama koca statta bir tek o bu işin farkına varamadı. 45’nci dakikadaki pozisyonda Mehmet Akyüz’ün ayağın bastıktan sonra artık geri dönüşü olmayan yola girmişti. İkinci sarı kartta hakem haklıydı ve elbette kırmızı kartta. İlk kart biraz gereksizdi. Maçın seyrini bu pozisyon bozdu.

Ziya’nın ilk yarının son bölümünde Kappel’e verdiği pas çok şıktı. Ön direğe koşu yapan Kappel’in dokunuşu yeterli oldu. Bu skor Denizlispor’u rahatlatırken Ankaragücü’nü daha da bozdu.

İkinci yarıda konuk ekip biraz kart kovalayıp skoru değilse de saha içindeki oyuncu sayısını eşitlemeye çalıştı. Hakem oralı olmayınca oyunlarına geri döndüler.

Skor avantajını yakalayan Denizlispor zaman zaman rakibinin topla oynamasına müsaade etti. Bu arada önemli fırsatlar yakaladı Ankaragücü ama değerlendiremediler. Kontralarla boşluk bulan Denizlispor önde yakalanan Ankaragücü defansı karşısında zorluk yaşamadan iş yapmayı bildi. Topları hovardaca kullandılar ama Mehmet Akyüz klasını üçüncü golde konuşturdu.

 

İlhan Parlak ve Umut Nayir ile yakalanan fırsatlarda Ankaragücü şanssızdı. Direk dibindeki bir pozisyonda kırmızı kart ve penaltı beklentisi içinde olan Ankaragücü istediğini alamadı. Denizlispor’un üçüncü golünden hemen önce yaşanan bu pozisyon maçın bir başka kırılma anı olabilirdi.

Denizlispor teknik ekibi bu maçta dersine çok iyi çalışmış göründü. Hatalarından ders alan Fatih Tekke yan toplarda zayıf olan Asil yerine kaleyi Zeki’ye teslim etti. Çizgiye inerek ortalarla etkili olan, duran topların tamamını ceza alanına gönderen Ankaragücü karşısında yan topları zayıf bir kaleci başa çok iş açabilirdi. Zeki karşı karşıya pozisyonlarda da son derece etkili kurtarışlar yaptı.

Sonuç olarak bu galibiyet camianın beklentilerini karşıladı, umutlarını yükseltti. Denizlispor haftalar sonra düşme hattından çıktı. Eskişehirspor’u altına aldı maç eksiği ile Samsunspor’la aynı puana ulaştı.

Geriden gelen her zaman şanslıdır. Ligde kalma yarışında çok takım artık risk altında, Denizlispor ise içlerinde en moralli olanı.

KAVGALAR PROVOKASYONLAR…

Olaylar Alihan’ın kırmızı kart görmesi ile başladı. Futbolcu önce sahayi terk etmek için yöneldi daha sonra geri dönüp hakemin elini sıktı ve sözleri ile sitemini iletti.

Bu sırada Ankaragücü yedek kulübesi kavganın fitilini ateşledi. İki görevli saha içine girdi ve Denizilsporlu futbolcularla dalaşmaya çalıştı. Ziya o kargaşada çok sert bir şekilde ittirildi. Amaçları karşılık vermesini sağlamak ve oyundan atılmasıydı ama bu gerçekleşmedi. Ziya akıllılık etti ortamı yumuşatma girişimlerine devam etti. Sükünet çağrısı yaptı. Bunlar gözümüzün önünde olurken hakem Ankaragücü benchini yerine bir türlü oturtamadı. En nihayetinde sesini yükseltip sertleşmek zorunda kaldı. İki kişiyi tribüne gönderdi.

Bir anda protokol tribünündeki karışıklığı gördük. Bunun detaylarını yazmıştık, yakışmadı.

Daha önemlisi bu kavgalara katılmayan taraftarın olayın içine çekilmek istenmesi. Ankaragücü yedek kulübesinde görevli personel ilk yarı bitiminde sahayı terk ederken Denizlispor tribünlerine el kol hareketleri yaparak kışkırtmaya çalıştı. Bir görevli ise resmen küfür olarak kabul edeceğimiz hareketlerde bulundu.

İkinci yarı başlangıcı öncesi ekip soyunma odasından dönerken Ankaragücü kulübü malzemecisi olduğunu düşündüğüm genç tribünlere yine el kol hareketleri yapmaya başladı.

Sorun bu insanlara ceza verilmesi değil. Bu zihniyetin Türk futbolu içinde yer alması çok büyük bir sorun.

İnanılmaz bir Denizlispor ve Ankaragücü taraftarı vardı. Olaylara prim vermediler. Takımlarını desteklediler. Kaybeden takımını tribüne çağıran taraftar zaten özlediğimiz istediğimiz manzara…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

cuma   -  Bağlantı 2 Nisan 2018, 14:56

1)Maçta kaleye giden topu elle çeviren bir futbolcu oldu mu? Olduysa hangi takımın oyuncusuydu?
2) Hava topuna çıkıyormuş gibi yapıp arkasındaki futbolcuya çifte atan futbolcu oldu mu? Olduysa hangi takımın oyuncusuydu? Sevgiler :)))