REKLAMI GEÇ

OLMADI BÜYÜKŞEHİR

23 Mart 2015 Pazartesi

Denizli Büyükşehir Belediyespor evinde Çankırıspor’u ağırladı. Doğrusu misafirperverliğini en üst seviyeye çıkarmış olacak ki, 11 puanla ligin dibine demir atan rakiplerine 3 puanı hediye etti.
Görünen o ki Çankırıspor, Denizli Büyükşehir Belediyespor’un ligdeki konumundan bir hayli etkinlenmiş. Maça son derece isteksiz ve tutuk başladılar. Tek düşünceleri savunma yapmak, mümkün olduğunca ev sahibini oyalamaktı. Bu araya bir iki pozisyon sıkıştırabilseler kendilerini şanslı sayacaklardı. İlk yarının okunuşu aynen böyleydi.

Nitekim defansta sık sık panik yaptılarsa da Denizli Büyükşehir Belediyespor’un bu bölümde pozisyon üretecek hali yoktu.
Aziz ilk bölümde her zaman alışık olduğumuz halinden çok uzaktı. Uğur ayağına her topu aldığında tüm takım arkadaşları pas atmayacağını biliyordu, nitekim topla çok oynadı, efektif kullanmadı.

İkinci yarının son bölümlerine gelindiğinde rakibin direnci iyiden iyiye arttı, dakikalar geçtikçe özgüveni yerine geldi. Daha önde ve daha iyi oynamaya başladılar. Teknik Direktörleri Hakan Yılmaz, pozisyon pozisyon, isim sim uyarılarda bulundu, ilk yarıda neredeyse istediklerinin tamamını da aldı.

 

İkinci yarıda herkes Büyükşehirden oyunu rakip sahaya yıkmasını beklerken ilk yarının bir benzeri görüntü ile başladı. Tek fark bu bölümde pozisyona giriyor olmalarıydı.
Cenk ve Savaş’ın katkıları sınırlıydı. Şahin’in mücadeleciliği, Efşan’ın iş bilirliği olmasa çok daha zor durumlara düşebilirdi. Bu iki oyuncunun temposuna takım arkadaşları katkı koyamadı. Hele ki Fahri ve Hürkal’ın defanstaki iyi oyunları Çankırı’nın hücumu da düşünmesine neden oldu.

 

Ligin dibine demir atmış bir takım. Elbette pozisyon üstüne pozisyon üretmesini kimse beklemiyordu ama hücum hattı biraz daha iyi olsa, topu biraz daha tutabilse belki böyle de olacaktı. Büyükşehir’de Rıdvan ve İlyas her zamanki performanslarının altındaydı.

 

Teknik Direktör İbrahim Çelik’in Aziz’in yerine Fazlı’yı sahaya sürmesi oyunun seyrini kısmen değiştirdi. Bu kez sağ kanat yoğunluklu ataklar izledik. Fazlı’nın içeri çevirdiği toplar tehlike yarattı. Oyuna sonradan giren Ramazan iki net pozisyonu resmen harcadı. Bu toplarla buluşması gereken asıl isim Uğur’du ama o kredisini erken tüketmişti ve oyundan alınmıştı. Ali Helvacı oyuna sonradan giren bir futbolcu olarak ilk 11’de bir yer bulabilmek ve kalıcı olabilmek istiyorsa ayağına kadar gelen fırsatları iyi değerlendirmek zorunda. Müsait durumda net bir pozisyonu harcadı. Üstelik penaltıya sebep olan isim de oydu.

 

Maç her türlü skorla bitebilirdi. Çankırı son bölümde ikinci golü de bulabilirdi. Büyükşehir eşitlik sayısını biraz erken bulabilse maçı da çevirebilirdi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyespor iyi bir takım. Ara sıra böyle maçlar çıkardığı oluyor. Ligin bitimine 7 hafta var. Daha çok şey değişir. Bu maça takılıp kalmamak lazım ama eksileri iyi gözlemleyip bunları yinelememekte fayda var. İbrahim Çelik geleceği olan bir hoca. Kendisine verilen ikinci şansı da iyi kullanıyor. Gerekli uyarıları takımına yapacaktır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Yusuf Öztürk   -  Bağlantı 23 Mart 2015, 20:35

Denizli BB galiba Spor Toto icin oynuyor. Bu magulibet kim se kimseye anlatamaz.