REKLAMI GEÇ

PUAN ALMAK ÇOK ÖNEMLİ

20 Mart 2017 Pazartesi

Denizlispor bu hafta zorlu bir maçtan puan çıkarmayı başardı. Hafta içinde bu maçın favorisinin Denizlispor olduğunu düşünenlerdendim. Ne var ki, ligde alınan skorlar sıralamanın alt tarafını karıştırınca iş bizim adımıza da zora girdi. BB Gaziantep rakiplerinin puanlar almasından sonra son üç takım arasına girdi maç öncesinde.

Doğası ile bu maçta kazanma istek ve motivasyonlarının üst düzeyde olacağını düşünüyordum. Nitekim maça da iyi başladıklarını düşünüyorum. Çok tehlikeli pozisyonlar üretemeseler de önde oynamayı başardılar bir süre.

Yasin’in 5’nci dakikadaki golünden sonra maçın seyrinin değişeceğini düşündüm. Fakat olmadı. Öne geçtiği maçlarda çok daha iyi oynayan Denizilspor bu maçta tutuktu.

Genellikle orta alanda geçen mücadele seyir zevki bakımından berbattı.

Kazanan kadroda zorunlu değişiklik yapan Ali Tandoğan kart cezalısı Kerem Can yerine Taşkın İlter’e şans verdi.
Bence gayet de güzel oynadı. Gol onun kanadından geldi ama o pozisyonda her zaman olduğu gibi Kappel defansa yardım etme işini aksattı ve rakip kolay pozisyon buldu. Muhammet Reis iyi bir futbolcu. Düzgün bir vuruşla golü yaptı.

 

Kuşku yok ki hocanın bir planı vardı. Ama bunu sahaya yansıtacak futbolcular bu plana sadık kalmazsa ya da işlerini iyi yapmazsa aksayan taraflar olacaktır. Bence hocanın başına gelen de tam olarak buydu. Sahaya sürdüğü takımda, benim anlayabildiğim oyun planında bir sıkıntı yoktu ama uygulamada ciddi hatalar vardı.

Cihan son dönemlerde gördüğüm en etkisiz futbollarından birini oynadı. İlk yarı sonunda yerini Sankoh’a bırakması normaldi. Orta alanda hakimiyet tamamen rakibe kaptırılmıştı. Sankoh ile bu iş en azından dengelenmiş oldu.

Moritz bir maç önce üç golde imzası olan adamdı. Bu kez kıpırdayamadı bile. Etkili olamadı. Anıl’a yerini bırakması kaçınılmazdı. Anıl da çok etkili olamadı ama en azından Moritz’den fazla savaştı.

Ziya çok denedi ama olmadı. Ziya’nın oyun becerisindeki futbolcular iyi oynayan bir takımda harikalar yaratabilir. Ama kötü oynayan bir takımın düzenine zaman zaman uymayı ihmal etmedi. Yine de üretken olmaya çalıştı.

Kappel gerçekten kötüydü.

 

Ama maçın kilit ismi Burak Altıparmak’tı… Bu futbolcu hem üretken, hem çok çalışkan, hem de çok mücadeleci. Bu takımın en değerli oyuncularından biri. O gününde olduğunda çok şeyi değiştirebiliyor. Maçın bir bölümünde rakip hücumcular ile o kadar meşguldü ki, topu ileri taşımaya vakti olmadı.

Doğası ile oyunu Denizlispor çok sıkıntı yaşadı.

Bu maçta rahat oynama fırsatı bulamadı. Takımda topu ileri en süratli taşıyan oyunculardan biri. Hem topla hareketlendiğinde hem de akıl dolu isabetli pasları ile Denizlispor’un en önemli hücum silahlarından biri olduğunu düşünüyorum. Çok önde gözükmese de bence durum budur… Burak biraz kötü oynadı tüm takıma yansıdı…

 

Maç içinde hocanın alışageldiğimizin dışında daha etkin müdahalesi vardı ama açıkçası hocanın çağrılarına yanıt verecek bir futbolcu grubu sahada yoktu. Bazen böyle şeyler olur. Takım halinde kötüydüler ama en azından rakibin de öyle pozisyona girmişliği filan yok. Hocanın özgüveni arttıkça bilgisini sahaya yansıtma oranı da yükseliyor gibi… Umarım böyle devam eder de bu yıl hiç olmazsa en azından iyi bir teknik adam kazanırız.

 

Bu liglerde takımların sorunu düşündüğünü yapamamak değil, onu bile düşünemiyor olmak. Açıkçası üst lig ile arasında dağlar kadar kalite farkı var. Bu ligde şampiyon olan takımların neden kadrolarının yüzde 90’ını değiştirdiklerini anlamak güç değil. Böyle bir ortamda taktisyenlere de söylenecek söz yok.

 

Nihayetinde etkin silahları olan bir takıma karşı hele ki ikinci yarıda pozisyon vermemek çok çok önemli. Sezon sonuna doğru Denizlispor’un fikstürü giderek kötüleşecek. İlk ikiyi kovalayan, play-off mücadelesi veren ve ligde kalmaya çalışan takımlarla maçlar oynayacaklar.Tüm bu maçlara puan olarak kaygısız durumda girmek önemli.

 

Rakiplerin telaşlı ve ısrarlı oyunlarına karşın sahada ne yaptığını bilen bir Denizlispor olması çok iyi olur. Deneme yanılma döneminin bir an önce bitmesini ve futbolcuların hocanın taleplerine yanıt vermesini diliyorum.

 

Yoksa yedekten gelen arkadaşlar bu oyunları ile formayı Moritz’e kaptırmaya devam ederler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

ahmet albaş   -  Bağlantı 25 Mart 2017, 13:21

DENİZLİ SPORUN YABANCILARI NASIL BULUYORSUNUZ ?TAKIMA KATKILARI VAR MI ?