REKLAMI GEÇ

ŞARTLAR DEĞİŞİR

5 Kasım 2014 Çarşamba

Alınan iki yenilgi sonrası taraftarın Denizlispor’a olan güveni ‘sorgulama’ aşamasına geriledi. Bu durum normal. Çünkü geride kalan 8 hafta içinde Denizlispor sağlıklı bir takım görüntüsü hiç vermedi. İyi futbol oynamadı, iyi skorlar da üretemedi.

Geride kalan her maçta kaygının, eziyetin yaşandığı dakikalar, güvenin ve rahatlamanın yaşandığı dakikaların çok çok üzerindeydi.

 

Doğası ile iki yenilginin hiçbir anlam ifade etmediğini iyi bilmesine rağmen taraftar rahat değil. Çünkü ortada futbol olduğunu düşünmüyor. Herkes puanların iyi oynayarak kaybedilmiş olmasına razı olacak.

Oysaki kötü oynadığın maçlardan puan alabilmek çok daha önemlidir. İyi oynadığınızda zaten puan alırsınız kuşkunuz olmasın.

 

Bu şartlar değişir… Yönetimler herkesi memnun edemez… Teknik direktörler de öyle… Her zaman bir karşıt görüş vardır. Önemli olan ortaya koyduğunuz kararlılık ve sezon sonunda hedefinizin gerçekleşme göstergesidir.
Biraz geriye gidelim… Süperlig sonrası ilk 1. lig sezonu… 8 hafta sonunda takım 20 puan topluyor. Sıralamada zirvede. Devreyi de öyle kapatıyor. Ama ikinci yarıda küme düşen takımlar dahil ligdeki en az puan toplayan takım… Yani ilk yarıda aldığı puanlar olmasa küme düşecek. Bırakın şampiyonluğu… Şöyle bir hatırlayın. Hani herkes Denizlispor’u şampiyon ilan etmişti ya…

 

Bir sonraki sezonu düşünün. 2011-12 sezonu ilk 8 hafta geride kalırken puan 4. Sıralamada 17. basamaktasın. Herkes düştü derken, hala buradasın.

Bir sezon sonrası 8 haftada 11 puan… Yine kötü futbol… Yine şampiyonluk hedefi… Düşmeden zor kurtulduğumuz bir sezon daha…

2013-14 sezonu… Geçen sezon. 8 hafta geride kalırken puan 5… Kesin gitti denilen takımlardan biriydi Denizlispor… Hala burada…

 

Bu sezon 8 haftada 8 puan…

 

Bu kadar çok yanılmış olmamıza rağmen hala neyi tartışıyoruz. Geçmişi yanılgılarla dolu olanların gelecekte işaret ettikleri hangi yol doğru olabilir…

 

Bu insanların bir bildiği var. Daha önemlisi bir inancı var. Destek olmuyorsak bile zaman ve alan tanımalı… Biraz daha bekleyip görmeli.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..