REKLAMI GEÇ

İLAYDA YÜZMEDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

İLAYDA YÜZMEDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Yüzme Şampiyonası Alanya’da yapıldı. Denizlili İlayda Demirbaş, 400m ve 50m de Türkiye Şampiyonu oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 8 Aralık 2015 Salı, 13:00

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen Türkiye Bireysel Yüzme Şampiyonası Alanya Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapıldı. 18 il, 25 kulüpten 49’u bayan olmak üzere engel tanımayan 128 sporcu gün boyunca kıyasıya mücadele etti. Nefes kesen şampiyona 100 metre serbest, 50 metre kelebek, 100 metre kurbağalama, 50 metre serbest, 100 metre sırt ve 150 metre ferdi karışık olmak üzere 5 dalda gerçekleştirildi.

İLAYDA YÜZMEDE BİR KEZ DAHA FARKINI GÖSTERDİ
Deniz Yüzme Spor Kulübü lisanslı sporcusu olan İlayda Demirbaş, 400m serbestte ve 50m serbestte rakiplerine şans tanımayarak altın madalyaya uzandı. 100m serbest ve 100m sırtüstünde ise Türkiye ikincisi olan İlayda, 4 madalya ile yarışmaları tamamladı. Şampiyona sonunda dereceye giren sporculara federasyon yetkilileri tarafından ödül verildi.

İL MÜDÜRÜ İBANOĞLU KUTLADI
Engel tanımayarak yüzmede her katıldığı yarışta farkını gösteren İlayda Demirbaş’ı yarışmanın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu kutladı. İlayda’nın yüzmeye tutkuyla bağlı olduğunu bildiğini söyleyen İbanoğlu, sporcunun en büyük hedefi olan milli forma ile uluslar arası yarışmalara katılma hayalini bir gün gerçekleştireceğine inandığını belirtti. İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, sporcunun ailesine ve antrenörü Muharrem Öznalbant’a teşekkür etti.

Şampiyonada dereceye giren sporcular için, milli takım teknik heyetinin değerlendirmesinin ardından kamplara gönderilecek sporcular belirlenecek ve başarı sağlayanlar Avrupa Şampiyonasına katılıp kotayı aşarlarsa 2016 Rio yarışlarına katılma hakkı elde edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..