REKLAMI GEÇ

Kendi rekorlarını kırdılar

Kendi rekorlarını kırdılar

PAÜ Yüzme Spor Kulübü üyesi 7 Denizlili yüzücü, Tozkoparan’daki bireysel Türkiye şampiyonası ve milli takım seçmelerinde kendi en iyi derecelerini yaptı, iki şampiyonluk elde etti.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 25 Ocak 2017 Çarşamba, 10:18

Denizli’yi yüzme sporunda temsil eden önemli kulüplerden biri olan PAÜ Yüzme Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta İstanbul-Tozkoparan yüzme havuzunda gerçekleştirilen Türkiye Bireysel Yıldızlar Yüzme Şampiyonası ile Milli Takım Seçmeleri’ne 7 sporcu ile katıldı.

Çalıştırıcı Musa Özcan’ın öğrencileri Baturalp ünlü, Beyza Manisalı, Zehra Çınargür, Hasan Ediz Oranlı, Ayhan Şaşmaz, Mehmet Deniz Tavaslıoğlu ve Naciye Başak 4 gün süren yarışlarda bireysel en iyi zamanlarını yüzerek müthiş bir gelişim kaydetti.

15-16 yaş grubunda yarışan Baturalp Ünlü bir yaş küçük olmasına rağmen rakipleri karşısında müthiş bir performans göstererek mücadele verdiği 4 yarışın ikisini Türkiye şampiyonu ikisini ise Türkiye ikincisi olarak tamamladı.

Denizli’nin genç kulacı bu performansı ile Yüzme Milli Takımı’nın Ankara – Eryaman’da gerçekleştireceği kampa katılmaya hak kazandı. 200-400 metre serbestte şampiyon olan sporcu aynı mesafe karışık yarışlarında ikincilik başarısı göstermişti.

Diğer yandan aynı yaş grubunda Beyza Manisalı ise 200 metre sırtüstüde final müsabakalarında mücadele ederek Türkiye dördüncüsü oldu. Salise farkı ile milli takım kampını kaçıran Manisalı gibi 13 yaş grubunda Naciye Başak da 200 metre kelebekte Türkiye finali yarıştı.

PAÜ Yüzme Spor Kulübü Teknik Direktörü Bayram Yalçınkaya, öğrencilerini gösterdiği performans için tebrik ederken, maddi ve manevi destekte bulunan Hamdi Soylu ile Denizlili spor adamı Turgut Dalaman’a da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

mert   -  Bağlantı 25 Ocak 2017, 15:18

Üniversitenin sahip çıkmadığını biliyorum, en azından şehrimiz bu çocuklara sahip çıksın, bu yetenekler kaybolmasın.