REKLAMI GEÇ

Türkiye Yol Yarışları Denizli’de start aldı

Türkiye Yol Yarışları Denizli’de start aldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu 2011’deki Cumhurbaşkanlığı turundan sonra ilk kez ciddi bir organizasyonu Denizli’ye verdi.

/ DENİZLİSPORHABER / 24 Haziran 2014 Salı, 10:27

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun bu yılki faaliyet programı içinde yer alan Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası Denizli’de başladı. İki gün sürecek yarışlara 500’e yakın sporcu katıldı. 9 kategoride gerçekleşen yarışlar iki ayrı etapta yapılıyor.
Sporcular dereceye girebilmek için Pamukkale – Denizli parkurunda zamana karşı, İzmir – Ankara Çevre Yolu’nda ise yol yarışı gerçekleştirecek. Organizasyon büyük erkeklerde zamana karşı yarışla başladı. Cuma günü sone erecek organizasyonda master erkekler, genç erkek, yıldız erkek A, yıldız erkek B, büyük bayan, yıldız ve genç bayan kategorilerinde yarışlar yaplacak.

2011 yılındaki Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu organizasyonundan bu yana bu alanda yarış almayan Denizli’de Türkiye Yol Yarışları’nın startı ise Pamukkale’den alındı. 24 kilometrelik etap Irlığanlı’da kurulan finiş çizgisinde son buldu. Yarışlar gün boyunca farklı kategorilerde devam edecek.
Şampiyonanın ikinci gününde ise masterlar İzmir-Ankara Çevre Yolu’nda 61,6 kilometrelik yarış için pedal çevirecek. Günün ilk yarışı olan masterların ardından diğer kategorilerde de yarışlar gün boyu sürecek.
Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu organizasyon hakkında “2010 ve 2011 yıllarında Pamukkale’yi de kapsayan Marmaris-Denizli etabının yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan sonra federasyon düzeyinde Denizli’de yarış düzenlenmiyordu. Bu organizasyon sayesinde bisiklet sporuyla hasret gidereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..