REKLAMI GEÇ

Profesyonel kayakçılar yetiştirilecek

Profesyonel kayakçılar yetiştirilecek

Denizli’de kayak sporunun merkezi olan Bozdağ’da sezon açıldı. NİKADOS kentin ilk profesyonel sporcularını eğitmek için çalışmalara başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 5 Ocak 2015 Pazartesi, 11:01

Bozdağ Kayak Merkezi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte Denizli’de kayak sporunu yapmak isteyen meraklıların önü açılmış oldu. Sezonu açan kayakseverler antrenör Turan Fikret Erdoğan önderliğinde ilk eğitimlerini aldı. Nikfer Kayak Doğa Turizmi Gençlik ve Spor Kulübü (NİKADOS) önderliğinde gerçekleşen eğitimlere çok sayıda kayak meraklısı katıldı.

NİKADOS; 20’si Nikfer’de yaşayan öğrencilerden oluşan toplam 30 kişilik bir grubu eğitime almaya hazırlanıyor. Bu hafta sonunda profesyonel eğitmenler önderliğinde ilk çalışmalar başlayacak. Öğrencilerin eğitimlerinin tamamlanmasının ardından profesyonel lisansa sahip olacak ve Türkiye şampiyonalarında boy gösterebilecek.

Aile ve çocuklarla toplantı yapan ve çalışmalar hakkında bilgi veren kulüp başkanı Hakan Keysan bu grupta eğitim alacak tüm öğrencilerin de ücretsiz olarak faaliyet yaptırılacağını söyledi. Geleceğin sporcu ve antrenörlerinin buradan çıkacağını söyleyen Keysan, tesislere öncelikle Nikferliler tarafından sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Keysan; “Kayak sezonumuzu bu hafta sonu açtık. NİKADOS olarak Denizli’de ilk kez kendi sporcularımıza kayak eğitimi veriyoruz. Bu hayaldi, gerçek oldu. Şu ana kadar hiç kimseden bir destek almadan bunu başardık. 2. Kademe antrenörümüz Turan Fikret Erdoğan ile bu çocuklarımıza her hafta sonu tesislere çıkarıp geleceğin milli kayakçılarını çıkarmak için uğraşacağız. Sponsorlarla da  görüşmelerimiz tamamlandı. Bizi destekleyenler kısa süre sonra bundan onur duyulacak başarılara destek vermiş olacaklar”  dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..