REKLAMI GEÇ

Denizlispor Koleji devredildi

Denizlispor Koleji devredildi

Denizlispor Koleji ve üzerinde bulunduğu arsanın İşadamı İsmail Uğurlu’ya devredildiği öne sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 23 Nisan 2015 Perşembe, 13:09

Denizlispor’un 2002 yılında satın aldığı Denizlispor Koleji’nin işadamı İsmail Uğurlu’ya devredildiği iddia edildi. Yeşil siyahlı kulübün yüksek bedellerle futbolcu satışı ve Avrupa Kupaları gelirleri ile satın aldığı Elit Kolej kısa süre içinde adını Denizlispor Koleji olarak değiştirerek eğitim faaliyetlerine devam etmişti. Bahçelievler Mahallesi’nde 13 bin metrekare alana sahip okul, içinde spor aktivite alanları, binicilik tesisi, ekoloji bahçesi, açık ve kapalı derslikler gibi birimler barındırıyor. 2010 yılından bu yana Doğa Koleji’ne kiralanan tesis Denizlispor’un en önemli varlığı olarak biliniyor.

TAPU GEÇEN HAFTA DEVREDİLDİ
Denizlispor Koleji’nin tapusunun 21 Nisan’da OSB Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Uğurlu’nun sahibi olduğu Uğurlar Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş.’ye devredildiği kaydediliyor. Devir işlemlerinin Akil Heyet ile işadamı Uğurlu arasında gerçekleştiği belirtiliyor. Denizlispor yönetimi ­bir süre önce aldığı kararla koleje ilişkin satış yetkisini Akil Heyet’e vermişti.

ÜZERİNDE HACİZLER VARDI
Devir işleminin tedbir amaçlı yapıldığı öne sürüldü. Denizlispor’a yakın kaynaklar kolej üzerinde çok sayıda haciz olduğunu bu nedenle satış isteminden önce devrin tedbiren gerçekleştirildiğini kaydetti. Devir işleminin gerçekleşebilmesi için işadamı İsmail Uğurlu’nun Maliye ve SGK’nın koyduğu hacizleri de kaldırdığı kaydedildi. Kolej üzerinde yaklaşık 25 kişinin de haczi bulunuyor. Bazıları Denizlispor eski yönetici olan şahıslardan bir kısmının aynı zamanda kulüp gelirlerine temlik de koydukları öne sürüldü. Kolej üzerinde haczi bulunanlar arasında Denizlispor yönetiminde görev alan Yurdal Duman, Osman Zurlu gibi isimlerin bulunduğu iddia edildi.

6 MİLYON LİRAYA SATILAMAMIŞTI
Denizlispor Koleji kısa süre öncesine kadar 5 milyon liraya alıcı bulamıyordu. Fakat bölgede yapılan yeni imar düzenlemesinden sonra kolej alanının fiyatı da artmış oldu. Yapı yoğunluğu Temmuz ayında yapılan değişiklik ile  artan alan 7 kat ruhsatına kavuşmuş, eğitim alanından konut ve ticari alana dönüştürülmüştü. Bu durum arazi fiyatını yaklaşık 18 milyon liraya çıkardı. Kolej arazisinin tamamının Denizlispor’a ait olmadığı 32 hissedarın daha bulunduğu belirtiliyor.

12 MİLYON LİRA KAYNAK SAĞLADI
Denizlispor’a sezon başından bu yana kaynak sağlayan Akil Heyet’in bu güne kadar yeşil siyahlı kulübün kasasına 12 milyon lira koyduğu da kaydediliyor. Bu paranın işadamı İsmail Uğurlu tarafından karşılandığı belirtildi. Akil Heyet adına Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu’nun konuyu kısa süre içinde kamuoyuna açıklayacağı belirtiliyor.

KOLEJ SATIŞA ÇIKARILACAK
Akil Heyet’in kolej arazisini satışa çıkaracağı da konuşulan iddialar arasında. Denizlispor adına 18 milyon liradan alanı satacak Akil Heyet kısa süre içinde potansiyel alıcılara çağrıda bulunarak satışı gerçekleştirecek. Alana talebin çok fazla olması durumunda fiyatın artacağı fakat düşmeyeceği öne sürüldü. Kolejin satışından elde edilecek gelirin ise yeşil siyahlı kulübün borçlarında kullanılacağı öne sürülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Volkan   -  Bağlantı 24 Nisan 2015, 17:55

Aferin size.Hepinize koskocaman bir aferin.Sizler ancak bu işlerden anlarsınız.Sadece ticarete kafanız çalışır.Hoş,belediye imar değişikliğine gitmeseydi bu fiyata da satamazdınız ya.DENİZLİSPOR ne hallerde?Düşüyoruz,haberiniz var mı?