REKLAMI GEÇ

Bu görüntü tarih olacak

Bu görüntü tarih olacak

Göçebe hayatı süren Kızılcabölükspor’un stadı elden geçecek, profesyonel lig statüsü kazanacak.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 20 Mayıs 2015 Çarşamba, 11:58

Denizli’nin 3. Lig’deki temsilcisi Kızılcabölükspor saha sorunu nedeniyle göçebe hayatı yaşamaktan kurtulacak. Sarı kırmızılıların emektar tesisi, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından elden geçirilecek ve lig maçları oynanabilir hale dönüştürülecek.

İKİ SEZON SIKINTI YAŞADILAR
Art arda şampiyonluklarla 3. lig’e kadar yükselen Kızılcabölükspor, ateşli taraftarının desteğinden saha problemi nedeniyle iki sezondur faydalanamıyor. Sarı kırmızılılar Kızılcabölük Sahası’nın standartlara uymaması nedeniyle iki yıldır bu tesisten faydalanamıyordu. Tavas İlçe Stadı’nda maçlarının bir kısmını gerçekleştiren Mekik, burada da amatör maçların oynanması ve bazı fiziki problemler nedeniyle ilçe stadından da faydalanamadı. Biten sezonun ikinci yarısında maçlarının bir kısımını Doğan Seyfi Atlı’da bir kısmını ise Denizli Atatürk Stadı’nda oynayan sarı kırmızılıların göçebe hayatı da bir son bulacak.

 

DAHA ÖNCE ELDEN GEÇİRİLMİŞTİ
Amatör maçlara ev sahipliği yapan Kızılcabölük’teki tesisler daha önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından elden geçirilmişti. İl Müdür İbanoğlu’nun gayretleri ile sahanın zemin problemi ortadan kaldırılmış, tesislerinde de tadilat yapılmıştı. Fakat bu çalışmalar stadın profesyonel lig maçlarına ev sahipliği yapabilmesi için gerekli standarda gelmesini sağlamadı.

BÜYÜKŞEHİR DEVREDE
Kızılcabölükspor Başkanı Osman Duran’ın Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan tesisi modernize etmesi talebi olumlu yanıt buldu. Teknik ekibini göndererek bölgede fizibilite çalışması yaptıran Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, yenileme çalışmalarını yarın törenle başlatacak. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katılacak.

NELER YAPILACAK
Profesyonel lig maçlarına ev sahipliği yapabilecek duruma getirilecek olan Kızılcabölükspor Sahası’nda öncelikle stat çevresi kapatılarak izole edilecek. Tesis içindeki soyunma odaları yeniden yapılacak, hakemler ve takımlar için uygun koşullar sağlanacak. Stattaki tribünler de yenilenecek ve taraftarların sağlıklı bir ortamda maç izlemesi sağlanacak. Stat içinde kantin ve sosyal tesis de inşa edilecek. Son olarak çevre düzenlemesi de yapılarak stat Kızılcabölükspor’un hizmetine sunulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..