REKLAMI GEÇ

Ödülleri milli takım oldu

Ödülleri milli takım oldu

PAÜ Yüzme Kulübü beş sporcusunu milli takıma gönderdi. Denizlili yüzücüler Rio Olimpiyatları’na göz kırptı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 15 Haziran 2015 Pazartesi, 15:57

Denizli’nin prestijli yüzme kulüplerinden biri olan Pamukkale Üniversitesi Yüzme Kulübü kentte ilk kez 5 sporcusunu birden milli takım kampına gönderen kulüp olarak kayıtlara geçti. Milli ekibin müdavimleri Berkan Çeviş, Doğukan Tunceroğlu’nun yanı sıra bu yıl Hakan Demir, Mehmet Kaan Neşiray ve Kadir Alperen Demirtaş da ay yıldızlı formayı giyecek.

ÇOK ÇALIŞTILAR
PAÜ Yüzme Kulübü’nün 5 elit yüzücüsü de bu aşamaya gelmek için olağanüstü fedakarlıklar yaptı. Her sabah saat 5’ten 7’ye kadar antrenman yapan sporcular okul dönüşü ise 4 saat süren akşam antrenmanına çıktı. Yüzücüler bu performanslarını tam 8 yıl kesintisiz sürdürdü ve emeklerinin karşılığını elde ettikleri başarıların yanı sıra milli formayı kaparak aldı.

SİSTEMLİ ÇALIŞTIK
PAÜ Yüzme Kulübü baş antrenörü Bayram Yalçınkaya öğrencileri için ‘Sistemli ve çok çalışmanın karşılığını aldılar” derken başarıda kulüpteki tüm antrenörlerin katkısı olduğunu söyledi. Yalçınkaya, “Sporcularımız ve onlara her zaman destek olan ailelerini kutluyorum” dedi.

BERKAN VE DOĞUKAN YILDIZ ERKEKLERDE YARIŞIYOR
Milli takım forması ile Portekiz’in Oerias kentindeki Multinations Yüzme Yarıyları’na katılan Berkan Çeviş ve Doğukan Tunceroğlu’nun yer aldığı 4X100 bayrak yarışında milli ekip üçüncülük başarısı gösterdi. Berkan Çeviş karışık bayrak yarışında 100 metre serbest yüzerken Doğukan Tunceroğlu ise aynı yarışta 100 metre kurbağalama ile ekibe katkı koymuştu.

TEMMUZ’DA ÖNEMLİ SINAV
TYF’nin İstanbul’daki seçmelerinde yeniden Milli takım kadrosuna dahil edilen Berkan Çeviş ve Doğukan Tunceroğlu, Temmuz  ayında Yunanisten’de yapılacak şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek. İkili bu turnuva sonrası düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda da ay yıldızlı mayo ile yüzecek.

HAKAN TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
Geçtiğimiz ay Sakarya’da düzenlenen okul sporları gençler Türkiye yüzme şampiyonasında 248 sporcu arasından madalya almayı başaran isimler arasında yer alan Hakan Demir 50 metre kelebekte Türkiye Şampiyonu olmayı başarmıştı. Bu başarı Hakan Demir’in milli takıma seçilmesini sağladı. Sporcu Polonya’daki Okullar Avrupa Gençler Şampiyonası’nda da beşincilik elde etti.

İZMİR ŞAMPİYONLARINA DA MİLLİ FORMA
PAÜ Yüzme Kulübü adına İzmir’de düzenlenen Open Water yüzme yarışlarına katılan Mehmet Kaan Neşiray ve Kadir Alperen Demirtaş da milli takım forması giymeyi hak etti. Demirtaş 5 bin metrede Neşiray ise 7500 metrede şampiyonluk görürken ilk günkü bu iki başarı dikkat çekmeyi başarmıştı. Denizlili sporcular yarışların ikinci gününe de damga vuran Denizlili kulaçlar milli takım biletini de kapmış oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Hakan Demir   -  Bağlantı 2 Haziran 2018, 15:42

Avrupa Gençler Şampiyonası değil. Doğrusu; Polonya’da gerçekleşen ISF Dünya Yüzme Şampiyonası. Teşekkürler…