REKLAMI GEÇ

Denizli Basket ligden çekildi!

Denizli Basket ligden çekildi!

Denizli’nin Türkiye Basketbol Ligi’ndeki temsilcisi Denizli Basket yeni sezonda yok.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 24 Haziran 2016 Cuma, 09:44

Son olarak Sinpaş’ın ana sponsorluğunda TBL’de play-off oynayan Sinpaş Denizli Basket ekonomik nedenlerle yeni sezonda ligde yer almayacak.

Yeşil lacivertliler üç sezondur  play-off oynadığı TBL’de en fazla seyirci ortalamasına sahip kulüptü. Türkiye Basketbol Liglerinde ise seyirci sayısı ile altıncı olan kulüp sezonu tamamladıktan sonra uzun süre sponsor arayışlarına yönelmiş fakat istediği desteği bulamamıştı.

DENİZLİ SAHİP ÇIKMADI
İhracata dayalı ekonomiye sahip bir sanayi kenti olan Denizli’de tek bir sponsor bile bulamayan yeşil lacivertli kulüp kapanmanın eşiğine geldi. Ne ulusal düzeyde ne de Denizli özelinde büyük hacimlere sahip sermaya gruplarının da destek olmadığı yeşil lacivertli kulübe yerel yönetimlerden de katkı gelmemişti. Denizli’de onlarca amatör kulübü ve branşı destekleyen belediyelerden bu güne kadar hiç katkı almayan Denizli Basket, Onursal Başkan Derya Baltalı’nın maddi destekleri ve kişisel ilişkileri ile bulduğu sponsorluklarla ayakta duruyordu.

LİGE KATILMAYACAĞI BİLDİRİLDİ

Geçen sezon sadece Denizli Basket’e değil Denizlispor’a da büyük destek sağlayan Derya Baltalı’nın ‘ben yokum’ demesinin ardından yeşil lacivertli yönetimin de sponsorluk arayışları sonuç vermedi. Onursal Başkan Derya Baltalı, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş ile bir görüşme yaparak yeni sezonda takımın ligde yer almayacağını söyledi.

BALTALI AÇIKLAMA YAPTI
Onursal Başkan Derya Baltalı denizlisporhaber.com’a yaptığı değerlendirmede, “Denizli Basket Kulübü’müzü bu güne kadar fedakarlıklarla ayakta tuttuk. Denizli’de iyi bir seyirci potansiyeline sahip olduk, Türkiye’de adından saygı ile söz ettirir bir kulüp haline dönüştük. Katıldığımız lige renk kattık. Düşük bütçeli takımlarla play-off oynayarak başarı da gösterdik. Fakat tüm bu süreçte yalnız bırakıldık. Denizli böyle güzel bir kulübe sahip çıkmadı. Çok büyük bütçelere ihtiyaç duymasa da gerekli desteği sağlayamadık” dedi.

Baltalı, kendilerine daha küçük bir kulüp ile yola devam edilmesi tavsiyesinin de geldiğini belirterek, “Türkiye Basketbol Federasyonu Denizli’yi çok önemsiyor. Bize kulübün devam etmesi tavsiyesinde bulundular ama biz kaliteyi çok yükseğe çıkardık. Bu kaliteyi düşürmek istemiyoruz. Bu nedenle alt liglerde daha düşük bütçeli bir kulüp düşünmedik” dedi.

KULÜBÜN SATIŞI GÜNDEMDE
Diğer yandan yeşil lacivertli kurmaylar bu sezon lige devam etmeme kararı alan Denizli Basket’in satışını gündeme getirdi. Denizli’den bir talibi bulunmayan Denizli Basket Kulübü’nün Ege Bölgesi’nden ve İstanbul’dan talipleri bulunuyor. Denizli Basket Yönetimi hem TBL’nin kalitesine ayak uydurabilecek hem de basketbol sporunu yaygınlaştırmak isteyen bir projeye kulübü devretmek istiyor. Yeşil lacivertlilerde satış işlemlerini yönetici Burç Çiçek yakından takip ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..